Drie leuke fietsroutes in de regio

(Advertorial)

REGIO – Wij durven te beweren dat Salland een van de mooiste streken van Nederland is. Het gebied kent een unieke natuur, gezellige dorpen en natuurlijk de oude Hanzestad Deventer. Fietsend in deze omgeving kom je door prachtige natuurgebieden en langs de IJssel. Je rijdt door het schitterende, afwisselende coulisselandschap en komt daarbij langs eeuwenoude boerderijen, statige landhuizen, romantische kastelen en monumentale molens. Kortom, genoeg te ontdekken! Wij hebben drie fietsroutes voor je ter inspiratie, maar je kunt natuurlijk ook zelf een mooie route uitstippelen. Daarvoor kun je gebruik maken van de handige fietsknooppunten.

Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug is een uniek natuurgebied met ‘bergen’ die zo’n 200.000 jaar oud zijn en ontstaan zijn door gletsjers uit het noorden. De hoogste top is 76 meter boven NAP en je hebt er een mooi uitzicht over de streek. Fiets door de dichte bossen, glooiende zandverstuivingen en eindeloze heidevelden. Vergeet onderweg niet uit te kijken naar vogels, de zeldzame korhoen en de beroemde zwarte reeën.

Cultuurroute langs de Sallandse landgoederen

In het Salland zijn veel fraaie historische gebouwen en landgoederen. Wat is er nou leuker dan een afwisselende fietstocht te maken langs een aantal van deze mooie plekjes? Maak kennis met de landgoederen en historische gebouwen in de omgeving van Denekamp en Ootmarsum. Een routebeschrijving kun je halen bij de VVV’s van beide plaatsen, waar ook de startpunten zijn van de route.

Rondje landelijk Overijssel

Een fietstocht in de omgeving van Wijhe naar Herxen en Raalte. Via Broekland en het landgoed Boxbergen gaat de tocht verder naar Den Nul, Fortmond en Veessen tot aan de brug weer terug naar Wijhe. Tijdens de route ontdek je het prachtige, landelijk landschap met drassige weilanden en een halfopen coulisselandschap. Je komt langs elegante landgoederen, door groene bossen, het gezellige dorp Raalte en het landgoed Boxbergen.

Handige tips

Stippel een route uit die qua zwaarte en lengte past bij jullie niveau van conditie. Kies voor je tocht een mooie dag uit die niet te warm en niet te koud is. Een stevige, comfortabele fiets draagt enorm veel bij aan je fietsplezier. Is je tweewieler aan vervanging toe? Investeer dan in een goede, comfortabele fiets. Zorg daarbij natuurlijk ook voor een goed slot met minstens ART-2 keurmerk, zoals bijvoorbeeld een kettingslot fiets. Zo kan je jouw fiets veilig achterlaten als je bijvoorbeeld een lekkere pannenkoek gaat eten. Neem verder niet teveel en niet te weinig bagage mee. Geld, een telefoon, oplader, zonnebril en water zijn de items die je in ieder geval mee moet nemen. Met bovenstaande tips wordt jouw fietstocht in de omgeving een onvergetelijke ervaring!

Foto: Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.