Derde ronde van maatregelen tegen geluidshinder langs rijkswegen

REGIO – Rijkswaterstaat kondigt de derde ronde van beoogde maatregelen tegen geluidshinder langs de rijkswegen in Gelderland en Overijssel aan. In het kader van het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) komen circa 750 woningen in veertig gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen. Het derde en laatste van de drie plannen voor deze regio, voor ruim 290 van deze woningen, ligt per 14 juni ter inzage.

De maatregelen variëren van de aanleg van stiller asfalt tot het plaatsen van een geluidscherm of het uitvoeren van een gevelisolatieonderzoek. Een combinatie hiervan is ook mogelijk. Van de betrokken woningen ligt er ook een aantal in de gemeenten Raalte, Hellendoorn en Zwolle. De bewoners zijn hiervan al eerder op de hoogte gebracht. Over de maatregelen volgt nog een aparte brief.
Rijkswaterstaat heeft eerder berekend bij welke woningen het gemiddelde geluidniveau per jaar aan de buitenzijde boven de saneringsdrempel van (meestal) 65 decibel ligt. Voor al deze woningen bekijkt Rijkswaterstaat hoe het geluid verminderd kan worden.
Op de geluidmaatregelenkaart op staging2.rijkswaterstaat.nl/mjpg staan alle betrokken woningen langs rijkswegen afgebeeld waarvoor het MJPG een geluidberekening heeft uitgevoerd. Vragenstellers kunnen terecht bij de gratis informatielijn 0800-8002. De plannen (per woning) zijn te vinden op de website van Bureau Sanering Verkeerslawaai (staging2.bsv.nu/mjpg-rijkswegen). Na de publicatie van het ontwerp-geluidsaneringsplan heeft iedereen zes weken de tijd om in een ‘zienswijze’ aan te geven wat er naar zijn of haar idee aangepast moet worden aan het plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.