Home / Algemeen / De Heemse Weide: camperplaats en boerderijkamers in Mariënheem

De Heemse Weide: camperplaats en boerderijkamers in Mariënheem

(Advertorial)

MARIËNHEEM – Barry en Ilona Jonkman hebben vorig jaar juni De Heemse Weide geopend bij hun boerderij in het buitengebied van Mariënheem. Het gaat om een camperplaats met 24 plekken en een tweetal boerderijkamers voor de verhuur.

“Wij vinden het een unieke plek: buitenaf, in het groen en toch heel dicht bij Raalte met alle voorzieningen, terrasjes, winkels enzovoorts”, vertelt Ilona. “En natuurlijk in het mooie Salland waar de gasten naar hartenlust kunnen wandelen en fietsen en waar nog veel meer valt te beleven. Zelfs veel Raaltenaren kenden de plek niet. De boerderij was ook al jaren niet meer bewoond. Die is nu in ere hersteld en het hele terrein is aangepakt. Dit alles zoveel mogelijk met behoud van de sfeer, oude elementen en de aanplant van nieuw groen.”
De camperplaats biedt 24 plekken (allen voorzien van stroom), een sanitairgebouw met wc’s, douches en een wasmachine, een ontvangstruimte met terras, waar allerlei leuke informatie over Salland te vinden is en waar altijd lekkernijen staan, vers gemaakt door de moeder van Ilona, de bewoonster van de boerderij. De twee boerderijkamers zijn volledig ingerichte vakantiehuisjes voor twee personen op de vroegere deel van de boerderij. “Eén is voor de recreatieve verhuur en één voor mensen die er maximaal een half jaar mogen verblijven als ze tijdelijk woonruimte nodig hebben.”

Extra’s

Verder bieden de faciliteiten uitzicht op Friese paarden en schapen. “Het plan is om nog wat extra elementen toe te gaan voegen: zo overwegen we de aanleg van een jeu de boules baan en/of het plaatsen van een jacuzzi. Als het allemaal weer kan en mag zullen we ook wel eens wat leuks organiseren, zoals een bbq voor onze gasten of misschien eens live muziek. We hebben nauw contact met de plaatselijke horeca, want onze gasten gaan veelal graag een drankje doen op een terras of ergens een hapje eten.”
Volgens Barry en Ilona weten de mensen De Heemse Weide al goed te vinden. “Zowel camperaars als mensen die op vakantie komen en verblijven in de boerderijkamer. Het wordt ook al regelmatig gecombineerd: mensen met een camper spreken dan af met familie/vrienden zonder camper en die verblijven dan dus in de boerderijkamer.”

De Heemse Weide is te vinden aan de Assendorperweg 6. Zie verder www.deheemseweide.nl. Nieuwsgierig? Neem gerust contact op voor een rondleiding.

Lees ook

Gemeente Raalte helpt schulden zo snel mogelijk aan te pakken

RAALTE – De gemeente Raalte gaat samenwerken met meer partijen om zo snel mogelijk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.