Dauwpop zoekt vrijwilligers

  (Ingezonden mededeling)

   

  Wie ouder is dan 18 jaar en van aanpakken weet, wordt door popfestival Dauwpop uitgenodigd zich aan te melden als vrijwilliger. De organisatie meldt dat er ook extra handjes nodig zijn op gerelateerde evenementen. Vrijwilligerswerk op een festival misstaat op geen enkel cv, levert sociale contacten en meer affiniteit met muziek op en biedt inzichten in het opzetten van een groot(s) evenement.

  Dauwpop duurzaam opzetten

  Alleen al de manier waarop een festivalterrein good to go wordt gemaakt, vereist nadere studie. Om alle bars, podia, muziekinstallaties, kraampjes en backstagegedeeltes draaiende te houden, is energie essentieel. De organisatoren proberen dit gezien de tijdgeest zo duurzaam en voordelig mogelijk voor elkaar te krijgen. Jaarlijks zullen er achter de schermen zoektermen als ‘zonnepanelen’, ‘energie vergelijken onafhankelijk‘, ‘alternatief voor dieselgeneratoren’ en ‘duurzaam festival’ ingetikt worden. Op ander, minder technisch vlak zijn er al veel initiatieven om Dauwpop duurzamer te maken: de toiletten worden gespoeld met grondwater dat weer gezuiverd wordt en decoratiestukken en plastic drinkbekers worden gerecycled.

  Fijne bijkomstigheden

  Bij deze en veel meer aspecten van een 2021-proof festival kan Dauwpop alle hulp gebruiken. Er zal afval geprikt moeten worden, de toiletten moeten beheerd en schoongemaakt worden en natuurlijk zijn er bij de opbouw van het geheel de nodige sterke schouders gewenst. Ook moet het terrein gedecoreerd worden en zijn er mensen nodig op de uitgiftepunten van munten en achter de bar. De fijne bijkomstigheden zijn het werken op een vrolijke plek in de buitenlucht, het en passant kosteloos meemaken van optredens van artiesten zoals Kensington en Chef’ Special en natuurlijk het sociale aspect. Kennismaken met gelijkgestemden, werken in teamverband, zelf initiatief tonen, werken op een festival misstaat derhalve op geen enkel cv.

  Speciale oproep voor verenigingen en Clubs

  Dauwpop richt zich bij de oproep eveneens op verenigingen en clubs, die als collectief mee kunnen werken. Een logische gedachte omdat mensen die elkaar al kennen, doorgaans makkelijker samenwerken en minder begeleiding behoeven. Hiervoor wordt, naast de reeds genoemde bijkomstigheden, een vergoeding voor de clubkas geboden. Maar, zo wordt benadrukt: iedereen is welkom. Op de website van Dauwpop wordt gerept over leuk en flexibel werk. Doorgaans worden vrijwilligers op festivals niet ingeroosterd met een Spartaans regime als leidraad, met andere woorden: er blijft genoeg tijd over om een band te zien spelen, te winkelen of rond te slenteren over het festival en mensen te ontmoeten.

  Aanmelden en meer info

  Wie meer info wil of zich direct wil aanmelden, wordt verzocht contact op te nemen met de organisatie via personeel@evhands.nl. Een korte introductie van individu, vereniging of club volstaat. Benadrukt wordt dat voor de klussen ‘dichtbij de artiesten’, zoals artiestenbegeleiding of stagemanagement, al voldoende mensen in dienst zijn.

   

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.