College haalt bakzeil: in principe fysieke dialoog bij plannen voor grote zonneparken

RAALTE – Bij grote initiatieven voor zonneparken in de gemeente Raalte moet de dialoog met omwonenden fysiek worden gevoerd. Dat kan pas als de coronaregels dat weer mogelijk maken. Uitzonderingen zijn mogelijk, maar dan moet een duidelijke meerderheid van de omwonenden daarmee akkoord zijn.

Dat vloeit voort uit het nieuwe voorstel van het Raalter college van B&W aangaande de participatie bij zonneparkinitiatieven. Het college stelde eerder voor om digitale participatie (online communicatie) bij zonneparkplannen in de gemeente voorlopig in verband met het coronavirus als een volwaardig alternatief te zien voor persoonlijk contact met omwonenden, maar dat bleek omstreden. Op verzoek van de raad heeft het college nu bakzeil gehaald. Er ligt een nieuw voorstel dat in lijn is met eerdere input vanuit de gemeenteraad.
Voor kleinere initiatieven (2 hectare of kleiner) wil het college per keer beoordelen op welke wijze de omwonenden mee kunnen praten. “De impact van het initiatief op de omgeving en de behoefte van de omwonenden (digitaal of fysiek in gesprek) zijn daarbij bepalend”, zo schrijft het college. Mochten fysieke gesprekken in september 2021 nog steeds niet mogelijk zijn, dan wil het college opnieuw in gesprek met de raad over digitale participatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.