BurgerBelangen wil snel extra seniorenwoningen bij Wooldhuis

HEINO – Maak snelheid met het bouwen van extra seniorenwoningen bij Het Wooldhuis. Deze oproep doet de fractie van BurgerBelangen richting zowel de gemeente als Het Wooldhuis. Door woningen te bouwen voor senioren krijgen ouderen de kans om dichter bij de voorzieningen te gaan wonen en komen hun huidige woningen vrij voor bijvoorbeeld starters. “Het is in ieders belang deze kans te pakken”, aldus de fractie.

Woonzorgcentrum Het Wooldhuis beschikt over braakliggende gronden om in de toekomst extra woningen voor senioren te bouwen. Dat zei Esther Zagers (manager Wonen, Welzijn en Zorg van Het Wooldhuis), onlangs tijdens het digitale bezoek van de gemeenteraad aan Heino. Op dit moment worden er echter geen concrete stappen ondernomen om die woningen daadwerkelijk te gaan bouwen.
Dat is opmerkelijk, zo vindt raadslid Ben Nijboer van BurgerBelangen. “Er is een groot tekort aan woningen, ook voor senioren. Een deel daarvan zoekt een woning dichtbij de zorgvoorzieningen, zeker als een van de partners een vorm van zorg nodig heeft. Wat ons betreft, gaan gemeente en Het Wooldhuis op korte termijn in gesprek om te kijken of de bouw ervan versneld kan worden.”
Overigens wordt Het Wooldhuis momenteel flink verbouwd, wat gaat leiden tot een flinke kwaliteitsslag. “We kunnen ons voorstellen dat alle aandacht te ontwikkelen van deze braakliggende terrein momenteel even wat minder aandacht kreeg.”
De fractie heeft inmiddels contact gehad met Esther Zagers. Ze gaf aan graag in gesprek te gaan met de gemeente om te kijken wat mogelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.