Home / Sallandcentraal / Broodje IJsselmanifest met activiste voor schoon rivierwater

Broodje IJsselmanifest met activiste voor schoon rivierwater

OLST – Activiste Li An Phoa is begonnen aan een twaalfdaagse wandeltocht langs de IJssel. De start was in Westervoort en ze loopt helemaal naar de monding bij het Kampereiland. Met vriend Maarten van der Schaaf vestigt ze hiermee de aandacht op het belang van gezond, levend rivierwater. Tijdens de wandeling langs de IJssel ontmoeten Li An en Maarten ook verschillende wethouders, burgemeesters, gedeputeerden, dijkgraven en andere waterschapsbestuurders, net als kunstenaars en andere water-activisten en ook allerlei belangstellende inwoners van de regio. Stichting Eetbaar Olst-Wijhe wil hun werk graag ondersteunen en organiseert daarom op zaterdag 12 juni een lokale bijeenkomst: Broodje IJsselmanifest. Daarbij is iedereen van 11.00 tot 13.00 uur welkom aan de oever van de IJssel, direct ten noorden van de veerpont in Olst. Li An en Maarten zullen vertellen over het project en over hun wandeling tot dan toe. Bovendien nemen zij het manifest ‘Drinkbare IJssel in 2030’ mee, dat iedereen die wil ter plekke kan ondertekenen. De bezoekers mogen zelf hun eigen broodjes meenemen. Aanmelding vooraf via eetbaarolstwijhe@gmail.com.

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.