Bestemmingsplan Molenwijk in Heino ter inzage

RAALTE – Nieuwbouw in Heino komt steeds dichterbij. Het college van B&W van de gemeente Raalte heeft het ontwerpbestemmingsplan voor de nieuwbouwlocatie aan de Molenweg vastgesteld. Het plan voor de nieuwe Molenwijk ligt inmiddels ter inzage. Nog vijf weken lang kunnen eventuele zienswijzen worden ingediend. Daarna stelt de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vast.

Uit een onderzoek met het AERIUS-model is gebleken dat een millieueffectrapport niet nodig is. Dat betekent dus verder geen gedoe omtrent stikstof. Wel dienen de bouwers zich aan de geldende stikstofregels te houden.
“In het bestemmingsplan is de bouw van circa 110 woningen opgenomen”, vertelt wethouder Wout Wagenmans. “Voor verschillende doelgroepen en in diverse prijsklassen. Het is een flexibel plan. Dat betekent dat woningtypes uitwisselbaar zijn. Zo kunnen we inspelen op de actuele woningbehoefte.”
Het wordt een groene wijk met veel ruimte voor natuur, waterinfiltratie en ruimte om te spelen. Bijna iedere woning krijgt zicht op groenelementen, zoals een wadi of een groenstrook. De wijk krijgt vier ontsluitingen op de Molenweg.
Naast rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen en vrijstaande woningen biedt het plan op twee locaties ook ruimte voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Bij CPO komen toekomstige buren samen tot een plan, waarbij ze zelf ontwikkelaar zijn. Denk bijvoorbeeld een groep starters, senioren of een groep mensen die duurzame woningen wil ontwikkelen. Desgewenst is het ook mogelijk om tiny houses neer te zetten in het plan. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de gemeente.
De gemeenteraad stelt het definitieve bestemmingsplan – na behandeling van eventuele zienswijzen – vast. Dit zal naar verwachting in het najaar van 2021 plaatsvinden. De kaveluitgifte gaat in dat geval begin 2022 van start. Dan wordt ook gestart met het bouwrijp maken van de locatie. Daarna kan de bouw van de woningen beginnen.

Er is nog wel een belangrijke kanttekening. In het gebied leven steenuilen. De gemeente moet daardoor wel eerst, voordat de omgevingsvergunning definitief kan worden gemaakt, het groene licht van de provincie krijgen.
Kijk voor meer informatie op raalte.nl/woningbouw-heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.