Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn, met pensioen gegaan. Bertus begon in Raalte, maar werkt al jaren bij de locatie in Almelo.

“Ik ben vanaf jongs af aan woonachtig in Raalte, destijds aan de Kanaaldijk Oostzijde, toevallig dezelfde straat als waar Van Merksteijn ook gevestigd was”, vertelt hij. “50 jaar geleden fietste ik elke dag van huis naar school tot ik eens werd aangehouden door Bertus van Merksteijn (oprichter, red.). Hij zei tegen mij: ‘Volgens mij kun jij hier wel komen werken’. Ik heb daar niet lang over na hoeven denken, vijf dagen later liep ik in een blauwe overall.”
Bertus begon op de constructieafdeling, maar belandde uiteindelijk bij de Technische Dienst. Halverwege de jaren tachtig ging hij aan de slag in de fabriek in Almelo.
“Naarmate het bedrijf groeide, verschoof het werk steeds meer van mechanisch naar elektronisch. Daardoor werd het werk ingewikkelder. Desondanks bleef mijn motto ‘D’r zit niks zo vast of we krieg’t wel lös’.”
“Ik heb altijd alle vrijheid gekregen bij Van Merksteijn, ik had alle ruimte om zaken zelf uit te dokteren en te regelen, en dus voor elkaar te boxen. Dat werd ook altijd enorm gewaardeerd. Dat samen maakte dat de tijd als vanzelf voorbijging. Heel fijn”.
“Voor veel facetten van het werk heb je een gerichte opleiding nodig. En daarvoor moet je bereid zijn om vieze handen te maken. Het is tegenwoordig moeilijk om jongeren enthousiast te maken om te kiezen voor techniek. Zonde eigenlijk, want er is veel en leuk werk bij Van Merksteijn!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.