Home / Sallandcentraal / Zwerfafvalopruimactie in de gemeente Dalfsen

Zwerfafvalopruimactie in de gemeente Dalfsen

DALFSEN – Samen met een aantal jongeren zet Sofieke Luiken, jongerenwerker bij Saam Welzijn, een grote zwerfafvaopruimlactie op. Die valt samen met NL Doet op 29 mei en vindt plaats in de verschillende kernen van de gemeente Dalfsen.

“Een tijdje geleden heb ik mij beziggehouden met het selecteren van de nieuwe kinderburgermeester voor de gemeente Dalfsen”, vertelt Sofieke. “Hierin hielden verschillende kinderen een presentatie over alles wat zij belangrijk vinden en hoe zij zichzelf willen inzetten voor de gemeente. Tijdens deze selectie viel het mij op dat elk kind het had over het ‘zwerfafvalprobleem’ binnen de gemeente en dat zij hier allemaal wat aan willen doen. Daarnaast ken ik twee tieners uit Nieuwleusen die vaak de wijk in gaan om zwerfafval te rapen en pleiten voor meer prullenbakken. Op basis van deze informatie is dit initiatief tot stand gekomen.”
Het plan is dat er op 29 mei zoveel mogelijk mensen meedoen met deze zwerfafvalactie, jong en oud. De kinderen en de kinderburgemeester hopen zoveel mogelijk inwoners te overtuigen en te activeren om mee te doen. Daarnaast kan het geheel coronaproof worden uitgevoerd omdat iedereen dit op zijn eigen initiatief kan doen.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.