Weer diverse sportieve activiteiten voor jeugd in gemeente Raalte

RAALTE – Sportbedrijf Raalte, hockeyvereniging SMHC en In Salland presenteren, als vervolg op de Wintergames, nu ook de Summergames in de gemeente Raalte. Het programma, dat duurt tot aan 12 juli, bestaat weer uit diverse sportieve activiteiten voor de jeugd van 6 tot 27 jaar. Voor zomervakantie volgt later een nieuw programma.

Alle activiteiten worden gratis aangeboden en zijn gericht op actief zijn, sport en een gezonde leefstijl. De activiteiten vinden plaats in de buitenlucht op verschillende locaties in de negen kernen van Raalte. Het programma varieert van bootcamp tot beachvolleybal- en tennisclinics en van pannahockey tot suppen. “We werken samen met de lokale organisaties en ondernemers en of maken gebruik van hun locaties en uiteraard de openbare ruimte”, stelt In Salland, dat het programma coördineert. “Er is bewust gekozen voor meerdere locaties, zodat alle activiteiten laagdrempelig en coronaproof aangeboden kunnen worden aan alle kinderen en jongeren in de kernen van Raalte. Organisaties en verenigingen die ook graag activiteiten aan willen bieden of jongeren die ideeën hebben voor het aanbod, nodigen we uit om hun ideeën met ons te delen via insalland@gmail.com. Deze kunnen we nu of later meenemen in een apart programma tijdens de zomervakantieperiode, aangezien we zien dat in de zomerperiode weinig aanbod is voor de kinderen en jongeren. De sportvelden in de gemeente worden dan ook weinig gebruikt. ‘Een mooie win-win’, dachten wij. De activiteiten komen in het teken van de Olympische Spelen te staan.”

Kijk voor alle activiteiten op staging2.insalland.nl.

Kader met raster: Sportgames

Sportbedrijf Raalte houdt op de woensdagen 5 en 12 mei de Sportgames in zwembad de Tippe in Heino. Sportieve activiteiten voor kinderen tot en met 14 jaar in het zwembad waarin ze wedstrijdjes met elkaar aan kunnen gaan. Een soort gymles in het water. Denk aan apenkooi, surfwedstrijdjes, flipperen en meer. Deelname is gratis voor abonnementhouders van zwembad de Tippe. Kinderen die geen abonnement hebben, betalen 4,50 euro. De deelnemers moeten wel beschikken over een A- en B-zwemdiploma. Per uur mogen er in totaal dertig kinderen meedoen. Via staging2.sportbedrijfraalte.nl kunnen zij zich voor een tijdvak opgeven. Alle activiteiten worden begeleid door de sportinstructeurs van Sportbedrijf Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.