Vergunning voor Olstergaard eindelijk definitief

WIJHE – De vergunning voor de Natuurbeschermingswet (stikstof) is binnen; de bouw van de Olstergaard in Olst kan nu echt beginnen. Op 6 mei kwam het verlossende woord. Overigens zijn de voorbereidende werkzaamheden eerder al begonnen. Naar verwachting kunnen de toekomstige bewoners vanaf 15 augustus aan de slag met de bouw van hun woning.

Het in december ontvangen bericht van de Provincie Overijssel dat de vergunning verleend werd, kwam één dag voor het verstrijken van de bezwaartermijn in een ander daglicht te staan. Alle vergunningsaanvragen in Nederland werden stilgelegd door een uitspraak van de Raad van State. In maart van dit jaar ontving de gemeente toch het verlossende woord dat de natuurbeschermingswetvergunning verleend werd. Na het afwachten van de beroepstermijn is de vergunning eindelijk definitief.
Het college van B&W van Olst-Wijhe besloot eerder dit jaar, met zicht op de verlening van de vergunning, dat de aannemer Dostal alvast de schop in de grond kon zetten om Olstergaard bouwrijp te maken. Zo treedt er voor de toekomstige bewoners zo weinig mogelijk vertraging op. De aannemer is volop bezig om het gebied klaar te maken voor de bouw van de woningen. Zo zijn de wegen uitgegraven en voorzien van andere grond, zijn de nutsvoorzieningen aangelegd en is de toekomstige vijver in het zuiden van Olstergaard al uitgegraven. De werkzaamheden verlopen volgens planning.
In dit bijzondere nieuwbouwproject worden niet alleen de bewoners gestimuleerd om in hun natuurinclusieve woningen materialen te hergebruiken; de gemeente pakt ook het bouwrijp maken van het gebied op een circulaire manier aan. Studenten van Saxion hebben hier over meegedacht. Zo is er gekozen voor bedrijven uit de omgeving, zodat transport van materieel en personeel zoveel mogelijk wordt beperkt en worden de bouwwegen zo meteen aangelegd met klinkers die eerder bij het project Zonnekamp Oost zijn gebruikt. Ook is er bij de werkzaamheden een rol weggelegd voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.