Springplank haakt aan bij Daily Mile

HEINO – Brede school de Springplank in Heino doet vanaf woensdag 19 mei mee aan de Daily Mile-actie. Leerlingen en leerkrachten gaan daarna gedurende een nog onbepaalde periode minimaal drie keer per week naar buiten om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen. Dat is een afstand van ongeveer een mijl (1,6 km). Erben Wennemars en de organisatie JOGG hebben dit initiatief vanuit Schotland naar Nederland gehaald. “Als school vinden we bewegen bij kinderen erg belangrijk en weten we dat het goed is voor de gezondheid”, vertelt Marieke ter Haar, directeur van De Springplank. “Gezonde leerlingen presteren beter. Daarnaast is het ook nog ontzettend leuk! Niet in elk gezin is er ruimte voor beweging. Binnen school besteden we dan ook op diverse manieren aandacht aan beweging. Daily Mile is hier een mooi voorbeeld van.” De school draait tot aan de meivakantie proef met de actie en op woensdag 19 mei, na de meivakantie, gaat het echt van start.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.