Raalter college wil meer mogelijkheden in kader rood-voor-rood

RAALTE – Het Raalter college wil de rood-voor-roodregeling verruimen. Dit ook om meer kansen te bieden aan starters en senioren/doorstromers op de woningmarkt. Dat schrijft het college aan raadslid Peter van Savoyen (BurgerBelangen), die onlangs schriftelijk met meerdere suggesties kwam om de situatie op de woningmarkt op korte termijn te verbeteren. Het college neemt enkele aanbevelingen van Van Savoyen in aangepaste vorm over.

Zo is het de bedoeling om in de nabije toekomst meer mogelijkheden bieden aan de realisatie van verschillende kleinere wooneenheden (in bijvoorbeeld schuren, maar denk ook aan meerdere ruimtes in een hoofdgebouw) als de eigenaar gebruik maakt van de rood-voor-roodregeling. Ook permanente bewoning van solitaire recreatiewoningen (die dus geen onderdeel zijn van een park) moet gemakkelijker worden. In plaats de (gebruikelijke) sloop van 1.000 vierkante meter aan landschapsontsierende bebouwing zou de eigenaar er dan maar 500 vierkante meter aan dergelijke bebouwing voor hoeven te slopen. Deze voorstellen wordt binnenkort voorgelegd aan de raad.
Daarnaast ziet het college ook wel wat in initiatieven voor tijdelijke flexwoonconcepten voor gemengde doelgroepen. Denk dan aan woonunits in bestaand vastgoed zoals leegstaande kantoren, winkels of kerken. “Het kan ook gaan om meerdere woonunits op een terrein waar (voorlopig) geen permanente woningbouw is voorzien. Een locatie moet zich daar uiteraard wel voor lenen.”
Verder stelde Van Savoyen ook voor om leegstaande winkelpanden in de verschillende kernen om te bouwen tot woonruimtes. Het college schrijft dergelijke initiatieven te willen ondersteunen en dat het bestemmingsplan voor de kern van Raalte er ook mogelijkheden toe biedt, maar dat het wel aan de markt is om daarmee aan de slag te gaan.

1 REACTIE

  1. Is de rood voor rood regeling mislukt? Het lijkt erop! Het college reikt de Raad een reparatie setje voor de rood voor rood regeling aan, gelieve te tekenen bij het kruisje. Een volkswijsheid is: dat slechte heelmeesters maken stinkende wonden. Waarom pakt het college de koe niet bij de horens!!
    Of mag de onderwereld zich in de bovenwereld nestelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.