Raalte en Olst-Wijhe krijgen pop up-vaccinatielocatie

REGIO – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe krijgen een pop up- vaccinatielocatie. De unit staat eerst van donderdag 3 tot en met woensdag 16 juni op de Domineeskamp (de parkeerplaats naast SallandWonen) in Raalte. Daarna vanaf vrijdag 18 juni twee weken op de parkeerplaats bij het gemeentehuis in Wijhe.

Van 8 tot en met 21 juli keert de unit weer terug naar Raalte (voor de tweede serie vaccinaties) en van 23 juli tot en met 5 augustus is Wijhe weer aan de beurt.
“Er zijn op dit moment wat meer Moderna-vaccins beschikbaar en die krijgt GGD IJsselland geleverd”, zegt Margreet Algera, strategisch manager GGD IJsselland. “Dat is heel mooi, maar het is slechts tijdelijk en daarom gaan we hier niet onze priklocaties helemaal voor herinrichten. We willen deze vaccinaties graag snel beschikbaar stellen. Dan is een mobiele unit in een gemeente waar geen vaccinatielocatie is, een goed alternatief.”
Iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen voor een mRNA vaccin, of al aan de beurt is, kan vanaf vanmiddag 15.30 uur een vaccinatieafspraak inplannen voor de pop up-locatie in Raalte. Zowel inwoners van Raalte als daarbuiten. Dat kan online via staging2.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat. Burgemeester Martijn Dadema: “Het is een mooie extra service voor ongeveer tweeduizend personen uit de gemeente Raalte om in hun eigen woonplaats/gemeente de beide vaccinaties te kunnen halen.”
Zodra ook inwoners van Olst-Wijhe een afspraak kunnen maken voor de pop up-vaccinatielocatie laat GGD IJsselland dat weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.