PCR-test aan huis met COVID-19 Taxi

(Advertorial)

AMERSFOORT/RAALTE – Nu het vaccineren al een tijd achterloopt op schema is grootschalig testen de oplossing om Nederland van het slot te krijgen. COVID-19 TaxiI wil dit zo gemakkelijk mogelijk maken door consumenten en bedrijven op ieder gewenst adres een PCR-zelftest (speekseltest) aan te bieden. Het aanvragen van de test en het verkrijgen van de uitslag gaat via de website staging2.covid-19taxi.nl. Ook TCR in Raalte doet mee.

Bij bestelling van een PCR-Zelftest ontvangt de dichtstbijzijnde DVG-vervoerder de opdracht. De chauffeur rijdt naar de klant en geeft op een veilige manier de COVID-19-PCR-Zelftest-kit af. De DVG-vervoerder heeft haar chauffeurs speciaal opgeleid voor deze dienst om klanten persoonlijk te begeleiden en de kwaliteit te bewaken. De PCR-zelftest moet door de klant zelf afgenomen worden, in aanwezigheid van de chauffeur. De PCR-test neemt stukjes genetisch materiaal via het speeksel af, op basis waarvan de aanwezigheid van het coronavirus aangetoond kan worden. De chauffeur neemt de zelftest-kit vervolgens weer in en brengt deze naar het taxibedrijf. Vervolgens worden de COVID-19-PCR-Zelftest-kits door PostNL opgehaald en naar een ISO-gecertificeerd laboratorium gebracht. De PCR-test wordt hier verwerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Na de analyse ontvangt de klant binnen 24 uur de uitslag en bij een negatief resultaat (dus geen aangetoonde besmetting), een wereldwijd geaccepteerd (reis)certificaat.
Doordat COVID-19 Taxi on-demand en op ieder gewenst adres aflevert, maakt het betrouwbaar en comfortabel testen voor een grotere groep Nederlanders mogelijk. Kwetsbare mensen, ouderen, mensen zonder vervoer of degenen die ziek thuis zitten, hoeven niet meer naar een teststraat af te reizen. Inmiddels zijn duizend taxichauffeurs gecertificeerd. Naast consumenten richt COVID-19 Taxi zich ook op bedrijven, reis- en eventorganisaties en ARBO-dienstverleners. Laatstgenoemden kunnen met een zakelijke account hun eigen tests inplannen om zieke werknemers aan huis te laten testen en kleine of grote groepen werknemers preventief te laten testen.

Ontzorgen

Met een capaciteit van meer dan 100.000 tests per dag is COVID-19 Taxi de grootste mobiele teststraat van Nederland. COVID-19 Taxi werkt hierin samen met DVG Personenvervoer, een vervoersaanbieder met honderd aangesloten taxicentrales in heel Nederland. Mark Weinholt, adjunct-directeur van DVG Personenvervoer, vertelt: “Onze zorg gaat verder dan alleen het personenvervoer. Door ons landelijke netwerk van vervoerders, kunnen wij in elke stad en dorp in Nederland de PCR-speekseltest aanbieden en brengen wij daarmee de mobiliteit onder de Nederlanders terug.”
Aris Dorresteijn, CEO van COVID-19 Taxi: “We willen met onze aanpak consumenten en bedrijven volledig ontzorgen. De optelsom van het online platform, het landelijk netwerk met gekwalificeerde chauffeurs, de service aan huis of bedrijfslocatie en de gebruiksvriendelijke speekseltests in combinatie met een internationaal erkend reiscertificaat bij een negatieve testuitslag, zorgt ervoor dat we een grote bijdrage gaan leveren aan het weer leefbaar maken van Nederland.”

Speekseltest

COVID-19 Taxi maakt gebruik van een gebruiksvriendelijke speekseltest in plaats van de oncomfortabele neusswab. Dit is uitermate geschikt voor kinderen en voor mensen met neusirritatie. Een negatief testresultaat gaat altijd gepaard met een wereldwijd geaccepteerd (reis-)certificaat. “Op deze manier spelen we, met de zomervakantie in het vooruitzicht, in op de grote wens van veel Nederlanders om weer te kunnen reizen zodra dat weer kan”, legt Aris Dorresteijn uit.

De test kost voor één persoon 119 euro, voor twee personen (ieder) 109 euro en voor gezinnen of groepen vanaf drie personen (ieder) 99 euro. Dat is inclusief certificaat, begeleiding, toezicht en distributie naar het laboratorium. Voor bedrijven, onderwijs, arbodienstverleners of andere instellingen kunnen de prijzen lager dan 99 euro uitvallen. Dit is afhankelijk van het volume en de wensen van iedere afzonderlijke klant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.