Home / Sallandcentraal / Pannenkoeken bij De Lelie in Ommen

Pannenkoeken bij De Lelie in Ommen

OMMEN – Op zaterdag 8 mei en zondag 9 mei is het Nationale Molendag. Het programma is in verband met de coronamaatregelen voornamelijk online, maar in Ommen is molen De Lelie opengesteld voor bezoek. Daar worden op zaterdag pannenkoeken van eigen meel gebakken.

Anton Wolters is sinds 1983 als beroepsmolenaar verbonden aan de Lelie. Als ambachtelijk korenmolenaar maalt hij verschillende soorten meel voor bakkers, reformen en particulieren. “Met een windmolen kun je pas echt goed meel malen. Dat is wat anders als een computergestuurde machine, waar geen vinger aan te pas komt”, legt hij uit. “Het meel zoals dat op een molen gemalen wordt, komt ambachtelijk tot stand. Dat bakt voor de bakker ook veel beter. Daar komen geen broodverbeteraars of rijsmiddelen aan te pas. Het meel is een puur natuurproduct, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen. Als het bij de basis goed gaat, dan ligt hier een stukje kwaliteit waar de natuur en het milieu wel bij varen, maar dat wel betaalbaar is.” Onder de molen is de natuurwinkel gevestigd waar meel- en biologische producten worden verkocht en zaterdag ook de pannenkoeken te koop zijn.
Alle informatie over het programma van de Nationale Molendag is te vinden op de website: nationalemolendag.nl.

Anton Wolters bij het kruirad op de stelling van de molen.

Lees ook

Uitgesproken Lauk: Boerenstemmen

De gemeenteraadsverkiezingen in maart naderen en dus worden de politieke partijen in het Sallandse actiever, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.