Oranje Comité organiseert eerste Grote Heinose Dorpsquiz

Als de omstandigheden het toelaten niet online, maar gewoon lekker thuis

HEINO – Het Oranje comité Heino rekent bij de allereerste ‘Grote Heinose Dorpsquiz’ op zaterdagavond 12 juni op tientallen deelnemende teams. En als de omstandigheden het toelaten niet online, maar echt; dus met teams (met minimaal zes leden) thuis. De deelname is zoals bij alle activiteiten van het Oranje Comité helemaal gratis.

“Op Koningsdag zelf zijn er dit jaar door corona helaas geen activiteiten in Heino, daarom wilden we graag iets nieuws doen”, vertelt Nicolien Bekkink namens de organisatie. “In andere dorpen is een dorpsquiz al een enorm succes en dat gaan we dus nu ook in Heino doen. Eerst dachten we aan de avond voor Koningsdag, maar het is nu definitief 12 juni geworden. Natuurlijk willen we ons strikt houden aan de regels die 12 juni gelden over bijvoorbeeld het maximum aantal bezoekers dat je thuis mag hebben. Maar dan zijn we zes of zeven weken verder qua versoepelingen.”
De opzet is vergelijkbaar met andere dorpsquizzen maar krijgt natuurlijk een speciale Heinose invulling. Rond acht uur die zaterdagavond stuurt elk team een vertegenwoordiger naar ‘Bij Ne9eN’, waar de organisatie de hele avond zetelt. Daar krijgt iedere teamvertegenwoordiger een zak met onder meer een USB-stick en een uitgebreid boek met opdrachten. Tot ongeveer elf uur mogen de teams dan aan de slag. “In totaal zijn er die avond tien rondes. Het gaat bijvoorbeeld om rondes over muziek, over bekende Nederlanders en sport. Drie rondes gaan helemaal over Heino zelf. Denk dan aan foto’s van oude gebouwen, vroegere bewoners en bijzondere gebeurtenissen in het dorp. Bij elke ronde hoort een opdracht waarvoor de teams op stap moeten. Ik mag natuurlijk niks verklappen, maar denk maar aan het maken van een creatieve foto op een bijzondere plek of op een speciale manier. Die moet je dan op het stickie laden en aan het eind van de avond bij ons inleveren.”
Elk team moet dus uit minimaal zes leden bestaan, maar (veel) meer mag ook. “We stellen geen speciale eisen, bijvoorbeeld dat er verschillende generaties in het team moeten zitten. We willen vriendengroepen niet uitsluiten. Aan de andere kant is het natuurlijk nuttig als je een team met verschillende leeftijden hebt. Het gaat wel om muziek van nu, maar ook om foto’s van Heino vroeger. Als je dan jong en oud in het team hebt, is dat zeker een voordeel. Maar nogmaals, ieder team is van harte welkom.”

Gekste naam

Bekkink en de andere negen leden van het Oranje Comité Heino hopen en verwachten dat er 12 juni ergens tussen de dertig en vijftig teams mee zullen doen. “We hebben nog niet heel veel reclame gemaakt, maar de eerste vijftien teams hebben zich al aangemeld. De mooiste of gekste naam van een team wordt trouwens beloond met tien extra punten.” Wordt de ‘Grote Heinose Dorpsquiz’ een jaarlijkse traditie? “We hopen eigenlijk van wel, dat zou heel mooi zijn. Misschien op de avond voor Koningsdag, maar daarover moeten we eerst nog eens goed gaan nadenken en praten. Ik heb in ieder geval het boek met vragen en opdrachten gezien en dat ziet er hartstikke leuk uit.”
Aanmelden kan via OranjeFeestHeino@gmail.com.

Foto: De gebeurtenis waaraan dit glas-in-loodraam herinnert, zou zo maar eens in de allereerste ‘Grote Heinose Dorpsquiz’ aan bod kunnen komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.