Ontwerpbestemmingsplan uitbreiding Blankenfoort ter inzage

RAALTE – Het Raalter college is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan voor de uitbreiding van bedrijventerrein Blankenfoort in Heino. Het ontwerpbestemmingsplan ligt nu voor een periode van zes weken ter inzage.

Het is de bedoeling om het bedrijventerrein met 5,7 hectare uit te breiden. Daarvan is dan 3,5 hectare bestemd voor circa zeventien kavels (variërend in grootte); de rest voor groen, wegen en water. Er is volgens het college zo veel mogelijk rekening gehouden met de wensen van omwonenden. Zo wordt de wal in de groene buffer (met veelal bomen en struiken) opgehoogd naar maximaal twee meter en is het geplande wandelpad geschrapt. De panden op het terrein mogen maximaal tien meter hoog worden. Voor de zuidelijke strook kavels geldt een maximum van acht meter.
Heino Aktief, ondernemers op het huidige bedrijventerrein en omwonenden hebben meegedacht over de plannen. Raalte stelt dat er ondanks de coronacrisis nog steeds onverminderd veel animo is.
Overigens zijn de benodigde gronden nog niet aangekocht door de gemeente. Hierover lopen gesprekken met de eigenaren. Volgens de gemeente conflicteert dat overigens niet met de tijdslijn van de plannen. Raalte verwacht uiteindelijk een financieel verlies van bijna 450.000 euro op de plannen. Dat valt volgens de gemeente lager uit dan aanvankelijk was gedacht. Door strategische indeling van het terrein is er namelijk minder grond nodig.
De uitbreiding van het bedrijventerrein komt ten oosten van het bestaande bedrijventerrein Blankenfoort, ten oosten van de Lentheweg, ten zuiden van de N35 (de Zwolseweg, randweg om Heino) en ten noorden van de Van der Capellenweg. De kleinere bedrijfskavels komen centraal en aan de zuidrand te liggen. De lichtere bedrijfscategorieën zijn, gelet op de omliggende woningen, gepland aan de zuidkant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.