Onder voorwaarden groen licht voor beachveld bij Hoogerheyne

RAALTE – Stichting Sportbelangen Heino mag van het Raalter college van B&W bij wijze van proef onder voorwaarden een tijdelijk beachveld realiseren. Het is de bedoeling om dat veld aan te leggen op de gemeentelijke gronden bij sporthal Hoogerheyne (op het perceel waar eerder het schoolgebouw van de Gouden Emmer stond). Daar mag het dan drie jaar liggen.

De aanvraag van de stichting om een proef met een tijdelijk beachveld te starten, wordt ondersteund door handbalvereniging HHZD en volleybalvereniging Hevo. Het veld moet 22 bij 35 meter groot worden. Dat is de oppervlakte van twee volleybalvelden of één handbalveld. Bij de situering wordt zo veel mogelijk afstand gehouden tot de omliggende woningen. De stichting wil zo weinig mogelijk kosten maken voor de proef. Daarom wordt het veld niet verlicht en wordt er ook niet gewerkt met versterkt geluid en/of muziek.
Het college stelt met klem dat de proef niet betekent dat het beachveld later permanent wordt. “Dat vereist een nieuwe afweging van alle belangen (ook het belang van eventuele woningbouw) die we aan de hand van het toekomstonderzoek Hoogerheyne willen maken.” Verder wordt vastgelegd dat het gebruik van de grond elk jaar stopgezet kan worden, als het perceel voor andere doelen nodig is. Dat geldt ook als er te veel overlast is.

Animo

Het beachseizoen loopt grofweg van april tot en met september en dan vooral in de maanden tot de zomervakantie. Buiten dit seizoen blijft het zand liggen, maar gaan de sporters de zaal in. De inschatting is dat HHZD twee tot drie avonden per week en twee tot drie keer per seizoen een weekend van het veld gebruik gaat maken. Hevo maakt pas plannen als duidelijk is dat het veld er komt. Volgens het college is het aannemelijk dat ook zij enkele avonden per week het veld gaan gebruiken. De stichting wil met deze proef onderzoeken welke animo er bij de zaalsportclubs is voor beachsport. De opgedane inzichten wil de stichting meenemen in het onderzoek naar de toekomst van Hoogerheyne.
Eerder is er al een avond gehouden voor de buren die zicht hebben op de locatie. Volgens de stichting is het plan met begrip en instemming ontvangen. Wel waren er vragen over de precieze plek, de inpassing, hoogte van hekken etc. De stichting heeft na overleg met de buren het plan verder uitgewerkt.
De kosten van de proef komen voor rekening van Stichting Sportbelangen Heino. Wel wil het college de grond gratis ter beschikking stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.