Nu ook sleutelservice bij Autobedrijf Mollink

Roy Mollink kan met nieuwe apparatuur vrijwel alle auto-, huis- en fietssleutels maken

RAALTE – Autobedrijf Mollink in Raalte biedt sinds kort ook een sleutelservice aan. De auto-, fiets- of huissleutels kwijt of graag een paar reserves? Roy Mollink, de eigenaar van het autobedrijf, regelt het. “Met de apparatuur die ik heb aangeschaft, kan ik vrijwel alle sleutels maken. Alleen de gecertificeerde sleutels niet, maar die kan ik wel bestellen.”

Roy werd er in de afgelopen jaren vaak mee geconfronteerd: auto-eigenaren die hun sleutel kwijt waren of van wie de sleutel niet meer werkte. Natuurlijk probeerde hij dan te helpen. “Maar vaak moest ik dan sleutels bestellen en dan ben je zo weer anderhalve week verder”, vertelt hij. “Dat terwijl er juist vaak haast bij is.” Het is ook niet meer zo gemakkelijk als vroeger. Sinds pak ‘em beet eind jaren negentig bevatten autosleutels meer techniek. “En sindsdien merk ik ook dat ik vaker klanten krijg die om nieuwe sleutels vragen. Bijvoorbeeld omdat er in de sleutels een startblokkering zit, die dan niet meer werkt.”
Daarom besloot Roy recentelijk om zelf apparatuur om sleutels te maken en in te leren (technisch te koppelen aan de auto) aan te schaffen. Overigens niet alleen voor auto’s, maar ook voor huis- en fietssleutels; eigenlijk alle soorten sleutels. “Die apparatuur is redelijk uniek in de regio”, vertelt hij. “Daar lopen we mee voorop. Ik heb nu heel veel sleuteltypes op voorraad. Als de klant een reservesleutel of een sleutelcode heeft, kan ik de sleutels hier direct ter plekke slijpen. Als dat niet het geval is, moet ik de gegevens van de sleutel opvragen. Dan duurt het alleen wel langer. In het ergste geval kan het dan zo zijn dat we alle sloten moeten veranderen. Maar verder is het, als het om huissleutels gaat, klaar terwijl je wacht. Het is alleen wel handig als de klant die nieuwe autosleutels wil vooraf een afspraak maakt. Voor hen zijn er vaak twee opties: of de merksleutel of een alternatieve sleutel, die is vaak voordeliger.”

Voorop

De investering van Roy past binnen de reputatie van het bedrijf. Autobedrijf Mollink loopt namelijk voorop in de techniek. Jaren geleden schafte Roy bijvoorbeeld ook al speciale diagnoseapparatuur aan, waarmee hij snel storingen in auto’s kan opsporen. Daarvoor wordt hij ook regelmatig ingeschakeld door andere autobedrijven. “Maar ik geef ook eerlijk toe dat de investering in de sleutelapparatuur ook deels te maken heeft met de veranderingen in de markt door het coronavirus. Mensen rijden minder en dat merk ik qua onderhoud en qua verkoop. Hiermee kan ik een nieuwe markt aanboren.”

Autobedrijf Mollink is te vinden aan de Praamstraat 13 in Raalte, tel. 0572- 358 151. Zie verder staging2.autobedrijfmollink.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.