Moofie Care beweegstok voor Swaenewoerd

RAALTE – De Vrienden van Swaenewoerd hebben de bewoners een Moofie Care beweegstok aangeboden. Het gaat om een innovatieve stok die ouderen hardop, stap voor stap, diverse beweegoefeningen en spelletjes aanbiedt.

De stok werd eerder al gedemonstreerd en de bewoners en medewerkers reageerden zo enthousiast dat de Vrienden van Swaenewoerd er een hebben geschonken. “Bewoners die moeilijk te stimuleren zijn, zijn met de Moofie goed over te halen om toch te bewegen en kunnen dan vaak meer dan je denkt”, zo laat Ineke Elsman, coördinerende medewerker van Swaenewoerd weten.
De Moofie Care beweegstok is speciaal ontwikkeld voor mensen die (te) weinig of moeilijk bewegen of die actief revalideren. De Moofie staat vol met uitdagende beweegopdrachten en legt hardop stap voor stap uit wat de bewoner moet doen. De oefeningen kunnen alleen worden uitgevoerd, maar eigenlijk is de Moofie Care beweegstok bedoeld voor groepsgebruik. Dat maakt het nog leuker. De oefeningen worden in kleine, begrijpelijke stapjes opgeknipt. Wanneer na het oefenen van een beweging de opdracht klinkt om te blijven bewegen totdat de muziek stopt en er herkenbare muziek van vroeger wordt ingezet, gaat bewegen als vanzelf. Ineke: “Wat zijn wij als medewerkers en bewoners van Swaenewoerd blij met dit groot gebaar van de Vrienden van Swaenewoerd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.