Marinus en Tonny Lammers-Kamphuis 60 jaar getrouwd

HEINO – Marinus en Tonny Lammers-Kamphuis uit Heino vierden op zondag 2 mei hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Martijn Dadema ging donderdag 29 april even op de koffie.

Marinus (90) groeide op in een gezin met elf kinderen op een boerderij in het Relaer. In 1940, aan het begin van de oorlog, overleed zijn vader, waarna de kinderen samen met hun moeder de boerderij draaiende moesten houden. Uiteindelijk nam Marinus de boerderij over. Tonny (85) groeide op op een boerderij in Dalfsen. Ze komt uit een gezin met tien kinderen. Na de lagere school moest ze aan het werk en daarbij kwam ze in Heino terecht. Daar leerden de twee elkaar kennen op de dansvloer. In 1961 trouwden ze; op 20 april voor de wet en op 2 mei voor de kerk. Marinus en Tonny kregen zes kinderen (en zijn inmiddels grootouders van tien kleinkinderen). Na jaren met veel plezier gewoond en gewerkt te hebben op de boerderij verhuisden ze in 2009 naar Heino. Daar genieten ze samen van een fijn huis met een grote tuin, een gezellige buurt en hun kennissenkring. De kinderen en kleinkinderen komen graag en vaak op bezoek. Stilzitten is er niet bij: zo fietst Marinus als het kan elke dag (soms wel twee keer) naar Raalte en maakt Tonny voor de hele familie pannenkoeken en kruudmoes. Ze hopen nog lang in goede gezondheid hiervan te mogen genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.