Marinus en Riky Meijer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Maandag 10 mei 2021 was het exact 60 jaar geleden dat het burgerlijk huwelijk tussen Marinus (86) en Riky Meijer (83) werd voltrokken. Dit was voor burgemeester Dadema aanleiding om een bezoek te brengen aan het diamanten echtpaar en hen namens de gemeente Raalte te feliciteren.

Marinus is geboren en getogen in Raalte; Riky (meisjesnaam Veldhuis) zag het levenslicht in Nijverdal. De twee ontmoetten elkaar op Koninginnedag 1955 in hotel Dalzicht in Nijverdal. Na zes jaar verkering trouwden ze. Hun huwelijksfeest vierden ze in hotel Dalzicht omdat ze elkaar daar ontmoet hadden. Ze betrokken vervolgens een huis aan de Herenstraat 24 in Raalte (waar nu de winkel van Pearle is gevestigd). Na twee jaar verhuisden ze naar de Roggestraat. Inmiddels wonen ze in een seniorenwoning aan de Blekstraat. Ze kregen twee kinderen en vijf kleinkinderen.
Marinus werkte al van jongs af aan in de bouw. Eerst bij zijn familie (Bouwbedrijf Gebroeders Meijer), later bij Bouwbedrijf Hoppen in Heino. Na dertig jaar moest hij daar vanwege gezondheidsredenen stoppen, maar hij besloot niet stil te zitten. Hij ging als vrijwilliger aan de slag bij boerderij Strunk. Riky werkte na haar schooltijd eerst bij de KSW (Koninklijke Stoomweverij) in Nijverdal en later als verkoopster in een schoenenzaak. Nadat ze getrouwd was, ging ze bij meerdere gezinnen aan de slag als hulp in de huishouding.
De twee vermaken zich prima. Hun hobby’s zijn; voetbal (Marinus is een trouwe aanhanger van Rohda Raalte), tuinieren, fietsen, kaarten en lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.