Luttenberger krijgt na lintje ook onderscheiding van Republiek

LUTTENBERG – Een landelijke primeur in Luttenberg. Lois Oosterlaar kreeg afgelopen zondag als eerste Nederlander een onderscheiding van Republiek. En dat is de nieuwe naam van het Republikeins Genootschap (dat zich inzet voor de afschaffing van het Koningshuis). Lois kreeg recentelijk ook al een Koninklijke Onderscheiding. Voor zijn vele vrijwilligerswerk (voor onder andere gemeenschapscentrum Elckerlyc, Tennisvereniging Luttenberg, SDOL, Stichting Sportbelangen Luttenberg en de Stroatkjals) werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Maar zijn voetbalmaten, waaronder ook zeker één fanatieke republikein, vonden dat niet genoeg. Met een knipoog benaderden ze Republiek. En daar zagen ze er wel de humor van in. Dus stuurden de republikeinen een speldje. Uit de correspondentie tussen de voetbalmaten en Republiek valt op te maken dat de organisatie overweegt om vaker onderscheidingen uit reiken. “Onze vereniging groeit en daarmee natuurlijk de mogelijkheden op velerlei terreinen. Dit lijkt er een van te zijn”, zo schrijft Republiek. En: “Het is mooi dat je met deze ludieke actie zult aantonen dat een teken van verdienste ook kan worden uitgereikt in naam van de republiek.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.