Lokaal Alternatief bezorgd over plannen Twentseweg

HEINO – Egbert den Daas, raadslid namens Lokaal Alternatief, heeft een brief gestuurd naar het Raalter college om zijn zorgen te uiten over de plannen om aan de Twentseweg in Heino een vijftal tiny houses, een schuurwoning en een voedselbos te realiseren. Het plan is ontwikkeld door de familie Driessen uit Putten, die de grond heeft aangekocht.

Volgens Den Daas hebben verschillende omwonenden echter bezwaren tegen de plannen. Zij zijn van mening dat de woningen te dicht op hun percelen worden geplaatst; ze hebben de indruk dat de belangen van de ontwikkelaar bij de gemeente zwaarder wegen dan hun belangen; ze zijn van mening dat de plannen het landschap ontsieren en zijn bezorgd over de toenemende verkeersdrukte. Daarnaast zijn ze ook bang dat het aantal tiny houses in de toekomst groter zal worden om de investering rendabel te maken. De raad lijkt zich overigens achter de omwonenden te scharen. De Stentor concludeerde na een inventarisatie dat een raadsmeerderheid tegen de plannen is.
Lokaal Alternatief onderschrijft de bezwaren van de omwonenden. “Het verbaast ons dat de gemeente hier kennelijk medewerking aan wil verlenen. Het uitgangspunt van de gemeente is immers verstening van het platteland tegen te gaan”, zo schrijft Den Daas. Volgens hem blijkt uit mailwisseling tussen omwonenden en de provincie dat de provincie ook niet enthousiast is. “Bovendien willen wij graag van het college weten waarom zij ondanks alle bezwaren met dit plan willen doorgaan. Wat zijn in vredesnaam hiervan de beweegredenen? Wij willen eveneens weten of het college al contact over de plannen met de provincie gehad heeft. En of de provincie nog steeds onwelwillend tegenover de plannen staat.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.