Leerlingenvervoer Raalte voorlopig gegund aan Willemsen de Koning

RAALTE – De gemeente Raalte heeft een voorlopige gunning gegeven voor het leerlingenvervoer en het vervoer in het kader van de Jeugdwet. Het is de bedoeling dat vanaf schooljaar 2021-2022 Willemsen de Koning dit vervoer verzorgt. Het contract met de huidige vervoerder TCR loopt af en daarom moest de opdracht opnieuw Europees aanbesteed worden.

Op dit moment is het vervoer nog voorlopig gegund. Dat betekent dat vervoerders die het niet eens zijn met de beslissing nog bezwaar kunnen maken. De bezwaartermijn is op 18 mei begonnen en duurt twintig dagen.
Op basis van de gestelde criteria; prijs, duurzaamheid, communicatie en klachten is de keuze dus voorlopig gevallen op Willemsen de Koning. De prijs woog in de beoordeling voor 70 procent mee. De andere criteria kregen een weging van 10 procent.
Vervoerder Witteveen is als tweede in de aanbesteding geëindigd en neemt daarom plaats op de reservebank. Als blijkt dat de eerste vervoerder het vervoer niet naar tevredenheid uitvoert, dan kan Witteveen het vervoer overnemen. Inwoners die gebruik maken van het leerlingenvervoer worden na het definitief worden van de gunning persoonlijk geïnformeerd over de wijziging van de vervoerder.

1 REACTIE

  1. Dus om elke schooldag de leerlingen in Raalte te komen vervoeren moeten eerst de taxi’s uit Arnhem naar Raalte rijden? En de lokale ondernemer kan zijn personeel weer ontslaan, zo kun je toch geen bedrijf runnen. Wat een waanzin die aanbestedingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.