Home / Sallandcentraal / Leerlingen Dolfijn en Gouden Emmer wandelen voor water

Leerlingen Dolfijn en Gouden Emmer wandelen voor water

HEINO – De leerlingen van de Gouden Emmer en de Dolfijn, de basisscholen van Brede school Onsplein in Heino, hebben in het kader van de sponsoractie Wandelen voor Water samen een bedrag van maar liefst 8557,30 euro opgehaald. Met het ingezamelde geld kan ontwikkelingsorganisatie Simavi een flink aantal scholen in West-Oeganda voorzien van een watertank, waterputten en toiletten. Ook wordt er voorlichting gegeven op het gebied van gezondheid.

Voor kinderen in Nederland is er altijd wel een kraan in de buurt. Hoe belangrijk die luxe van schoon water is, kun je aan kinderen uitleggen, maar de boodschap landt pas écht als ze er zelf mee aan de slag gaan. Het project was een combinatie van leren en doen. Zo werd er in de klas over gesproken en werden er online gastlessen gevolgd.
Vervolgens liep elke groep een sponsorroute door het dorp. Zo liepen de groepen 1 en 2 een half uur met een rugzak gevuld met een halve liter water en de kinderen uit groep 7 en 8 een route van zes kilometer, met maximaal zes liter water op hun rug. Zo konden ze voelen hoe leeftijdsgenoten in Afrika dit soms dagelijks doen.

Lees ook

Dik vierhonderd deelnemers aan Oostermaetloop in Lettele

LETTELE – De Oostermaetloop in Lettele, onderdeel van het Sallands Cross Circuit, trok afgelopen zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.