Kwiek mag als testpilot weer een wedstrijd spelen met publiek

ENSCHEDE – PCA Kwiek speelt op zaterdagavond 29 mei een competitiewedstrijd tegen Quintus (Kwintsheul) in Sportcentrum Tijenraan. An sich niet zo bijzonder, ware het niet dat de handbalwedstrijd een testpilot met publiek is. Er zijn 130 toeschouwers toegestaan. Het wordt de eerste handbalwedstrijd in Nederland met publiek sinds lange tijd.

Toeschouwers krijgen alleen toegang als zij binnen veertig uur voorafgaand aan het sportevenement een coronatest hebben gedaan en een negatief testresultaat kunnen laten zien. De entree is gratis. Belangstelling voor een plekje? Mail dan voor meer informatie naar info@hqofsports.com.
De organisatie is in handen van Stichting International Topsport Events Twente (ITET) en Sportinnovator. Zij organiseren twee testevenementen. Naast de wedstrijd van Kwiek ook een volleybalwedstrijd in Sporthal De Stroekeld in Rijssen op vrijdagavond 21 mei. Deze testevenementen zijn bedoeld om (semi) professionele sport- en cultuurevenementen weer mogelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek en een aantal deelnemers. De bedoeling is dat onder andere verenigingen en vrijwilligersorganisaties weer zelf iets kunnen organiseren.
Gedeputeerde Eddy van Hijum van Provincie Overijssel is blij dat er twee testpilots gaan plaatsvinden in de topsport competitie. “We zijn allemaal toe aan meer bewegingsvrijheid en weer eens een sportwedstrijd te bezoeken. Hopelijk doen we met deze testpilots belangrijke kennis op voor het veilig openstellen van meer evenementen in de toekomst. Want daar is zowel de sport- als de evenementenbranche mee gebaat.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.