Klooster Nieuw Sion opent koffieschenkerij

DIEPENVEEN – Klooster Nieuw Sion bij Diepenveen opent op zaterdag 22 mei een koffieschenkerij met fluisterterras in de voormalige buitenkapel van het kloostercomplex. Bezoekers kunnen vanaf het Pinksterweekend in de schenkerij onder meer terecht voor koffie, thee, huisgemaakte lekkernijen en een kloosterlunch.

De opening van de schenkerij past bij een lang gekoesterde wens van het klooster om een warmer welkom te bieden aan gasten en mensen die even komen aanwaaien bij Nieuw Sion, zoals wandelaars op het naastgelegen landgoed De Kranenkamp. “Als je hier nu aankomt sta je regelmatig voor een dichte poort en moet je je melden met de bel”, vertellen kloosterdirecteuren Marten IJmker en Peter Dullaert. “Onze koffieschenkerij gaat daar verandering in brengen.” De schenkerij gaat tevens dienst doen als ontvangstlocatie voor gasten die op het klooster verblijven, zoals bezoekers van het gastenhuis, de kloostercamping en groepen die zalen huren.
Om de komst van de schenkerij te vieren staat voor elke bezoeker van de schenkerij in het Pinksterweekend een glaasje Isselcider van eigen erf klaar. Daarnaast kunnen gasten kennismaken met de menukaart door kleine hapjes te proeven. De koffieschenkerij bevindt zich in de voormalige buitenkapel van Abdij Sion, direct naast de hoofdpoort van het kloostercomplex. In de binnentuin van het klooster wordt bovendien een fluisterterras ingericht. “Bezoekers kunnen daar genieten van de rust en hen wordt gevraagd de rust te helpen bewaken, door op gedempte toon te praten.”
De koffieschenkerij richt zich met haar menukaart op biologische en lokale gerechten. Liefst met zoveel mogelijk producten uit de eigen moestuin van het klooster.

Getijdengebeden

Naast de opening van de koffieschenkerij biedt Nieuw Sion vanaf Pinksteren de mogelijkheid aan om meerdere keren per dag een getijdengebed bij te wonen: om 08.00 uur, 12.00 uur en 18.00 uur. Voorheen konden alleen bewoners van Nieuw Sion en gasten van het gastenhuis de gebedsmoment bijwonen; vanaf Pinksteren zijn alle bezoekers welkom.

Zie verder staging2.nieuwsion.nl/koffieschenkerij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.