Kennismaken met BMX bij CRT Raalte

RAALTE – CRT Raalte biedt in de maand juni het kennismakingsarrangement ‘Start to BMX’ aan. Voor 50 euro kunnen volwassenen gedurende drie trainingen kennismaken met de BMX-sport. Dat bedrag is inclusief gebruik van een fiets (van CRT Raalte), helm en valbescherming. Het enige dat de deelnemers zelf hoeven mee te nemen is wat soepel zittende kleding.

“BMX is een sport waarin behendigheid, snelheid en plezier samenkomen. Hierbij zijn de technische vaardigheden het belangrijkste. Ook al ben je nog zo snel en/of sterk, zonder de techniek kom je er niet”, zo laat CRT Raalte weten. Tijdens de trainingen is er onder andere aandacht voor de start, het nemen van bochten en snelheid maken. Wie het aandurft, leert ook te springen met de fiets. De trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers die individuele aandacht geven aan de deelnemers. De eerste training is gepland op woensdag 2 juni. Zie voor meer informatie en/of inschrijving staging2.starttobmx.nl.

Lesprogramma

De hele maand juni staat bij CRT Raalte in het teken van BMX voor jong en oud. In samenwerking met Sportbedrijf Raalte en de KNWU is er ook een lesprogramma op verschillende scholen. Dit om de jeugd te stimuleren om te sporten, om de BMX-sport te promoten en het WK BMX dat in Nederland wordt gehouden onder de aandacht te brengen.

Foto: Patrick Janssen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.