Ilona Hiddes van start als financieel coach

Raaltese helpt om kosten en uitgaven beter in beeld te krijgen

RAALTE – Ilona Hiddes (39) uit Raalte is recentelijk van start gegaan als financieel coach. Onder de naam IH Financiële Coaching helpt ze mensen om hun kosten en uitgaven beter in beeld te brengen om zo, mocht dat mogelijk zijn, ook wat geld te kunnen sparen.Volgens Ilona is administratie voeren en overzicht houden haar tweede natuur, maar ondertussen zijn steeds meer huishoudens niet in staat om hun eigen administratie inzichtelijk te krijgen en te houden. “Hierdoor laten mensen onbewust veel geld liggen”, stelt ze. “Denk aan vaste lasten die structureel goedkoper kunnen. Of onbewust elke maand teveel uitgeven en daardoor niet toekomen aan sparen. Deze mensen zijn hierdoor kwetsbaar bij grote veranderingen in het inkomen of bij stijgende kosten.”
Volgens Ilona was het zaadje voor haar eigen onderneming al geplant voordat de coronacrisis begon. Haar jongste zoon zou immers al snel naar school gaan en dat betekende extra tijd. “Na het lezen van een artikel over budgetcoaching vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Ruim zestien jaar heb ik ervaring opgedaan binnen bedrijven op de financiële administratie. Van huis uit heb ik ‘meer met minder geld doen’ met de paplepel meegekregen. In mijn eigen gezin heb ik bewust een aantal jaren als huismoeder met mijn man een éénverdieners-huishouden gedraaid. Ook hier moesten we financieel onze inkomsten en uitgaven steeds weer in balans brengen. Deze persoonlijke inzichten neem ik mee in mijn onderneming. Daarnaast ben ik gediplomeerd budgetcoach volgens NEN 8048.”

In actie komen

Juist in deze tijd van grote (financiële) onzekerheid biedt ze een meerwaarde, daarvan is ze overtuigd. “In onderzoek van het Nibud komt naar voren dat een kwart van de mensen niet voldoende geld achter de hand heeft om vier maanden zonder inkomen op te vangen. Over het algemeen maakt 10 tot 20 procent van de respondenten zich financiële zorgen. Over een lager inkomen, het moeten opmaken van spaargeld of niet meer de ruimte hebben voor leuke dingen of vakantie. Ik kan hen helpen om in actie te komen. Door je administratie inzichtelijk te maken, leer je waar je kunt besparen, creatief kunt omgaan met geld of welke kosten je nu minder noodzakelijk vindt om te kunnen sparen. Kijk niet alleen waar je geld naar toe gaat, maar bepaal ook waar je geld aan uitgeeft!”

IH Financiële Coaching is bereikbaar op mob. 06-54716520. Ilona komt graag bij je thuis voor een gratis intakegesprek. Zie verder staging2.ilonahiddes.nl. Daarop komen regelmatig nieuwe blogs met inzichten en tips rondom geldzaken te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.