Geslaagde oefencross van Paardensportvereniging Heino

HEINO – Paardensportvereniging Heino kijkt terug op een geslaagd weekend. In de bossen aan de Berkendijk in Heino ging zaterdag en zondag een recordaantal van rond de 250 ruiters (op paard of pony) van start voor een oefencross. De deelnemers kregen een parcours van een kleine 2 kilometer voorgeschoteld met onderweg een aantal hindernissen.

“Het is fantastisch om in deze tijd, waarin er niet veel kan en mag zo’n evenement te mogen organiseren”, zo laat Paardensportvereniging Heino weten. “Onze sport is geschikt om de 1,5 meter afstand aan te houden. We hebben gemerkt dat er juist in deze tijd erg veel animo is. Mensen willen er graag uit.”
De deelnemers kwamen dan ook van heinde en verre. Soms moesten ze wel twee uur rijden om in Heino te komen. Sommigen bleven in de omgeving slapen. Publiek was echter in verband met de geldende coronaregels niet welkom. Ook was er geen catering toegestaan.
De allerkleinste kinderen (van 5 tot 12 jaar) gingen over balken die nagenoeg op de grond lagen. Vaak rende daar ook een ouder mee. De ouderen konden kiezen uit hindernissen van 60 of 80 cm. “Het mooiste onderdeel van de cross was de waterbak die bijna aan het eind van het parcours stond. Dat vonden veel pony’s en paarden wel spannend. Sommige deelnemers haalden zelfs een nat pak door een val in het water.” Het weer viel gelukkig mee. Alleen zondagmiddag trok er een flinke bui (en onweer) over het terrein. In verband daarmee werd de cross even stilgelegd.

Meer informatie over de vereniging en foto’s van de cross zijn te vinden op: https://paardensportheino.nl. Op 18 en 19 september staat er een nieuwe oefencross gepland.

Foto: Yvonne Lugtenberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.