Deelnemers IJsseltheaterfietstocht gaan op zoek naar erfenis

OLST/WIJHE – Een traditionele IJsseltheaterfietstocht zit er dit jaar in verband met het coronavirus niet in. In plaats daarvan is de theaterfietstocht nu vormgegeven als langlopend arrangement met onderweg een culturele rode draad, waarbij de deelnemers op zoek gaan naar de erfenis van een jonkheer. Op zaterdag 29 mei wordt de IJsseltheaterfietstocht officieel geopend. Tot 19 september kan iedereen de tocht fietsen.

De interactieve rode draad is geschreven en geregisseerd door theatermaker Henk de Reus. Door middel van een app worden de fietsers deelgenoot van het verhaal. Dat handelt over Zweder, jonkheer van Olst tot Wijhe en voert langs plaatsen en bezittingen die voor hem erg belangrijk waren. ‘Waren’, want jonkheer Zweder is helaas overleden. Hij was een bijzonder man, verzot op spelletjes, theater en kunst. Het verhaal gaat dat deze Zweder een zeer grote erfenis nalaat. Zijn enige erfgenaam, Otto Wijbrandt, baron van Olst tot Wijhe, kortgezegd Owee, moet die echter delen met de deelnemers. Onderweg komen zij langs diverse locaties waar filmpjes aan zijn ‘gekoppeld’, die ze kunnen bekijken op hun telefoon. De filmpjes bevatten opdrachten die ze moeten uitvoeren om te ontdekken wat deze raadselachtige erfenis inhoudt. Omdat de jonkheer zoals gezegd een groot liefhebber was van theater, kunst en muziek heeft hij een aantal mooie optredens in de zoektocht opgenomen.
Vanaf donderdag 27 mei zijn de programmaboekjes à 10 euro te koop bij (onder andere) Tourist Info Wijhe (Primera Schippers), de Olsterhof in Olst, Infocentrum IJssel Den Nul en VVV Deventer. Ook aan de andere kant van de IJssel zijn er meerdere adressen. Zie verder staging2.ijsseltheaterfietstocht.nl.

Harro van Lien in de rol van Otto Wijbrandt, baron van Olst tot Wijhe. Foto: Robert Jan Leerink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.