Home / Sallandcentraal / Certificaat voor aanpak criminaliteit in buitengebied

Certificaat voor aanpak criminaliteit in buitengebied

REGIO – Met de aanpak ‘Veilig Buitengebied’ werken gemeenten en organisaties in Deventer, Olst-Wijhe en Raalte integraal samen aan de veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied. KIWA certificering heeft deze samenwerking nu ‘beloond’ met het certificaat voor de aanpak Veilig Buitengebied. De veiligheid van het buitengebied in Nederland staat onder druk door toename van criminele activiteiten. Er is sprake van diefstal van diesel, koperen spuitkoppen en kostbare landbouwmachines. Ook worden er steeds vaker hennepkwekerijen en xtc-labs aangetroffen. Soms met (gedwongen) medewerking van de eigenaar. De buitengebieden zijn ook in trek voor het dumpen van chemisch afval en drugsafval. Met het project Veilig Buitengebied maken publieke en private partijen afspraken over de aanpak van criminaliteit: de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, plaatselijke belangen, bedrijven, politie, brandweer, LTO, Omgevingsdienst, provincie, waterschap, natuur- en landschapsorganisaties en de erfcoaches. Het afgelopen jaar is de samenwerking opgezet, is de probleemanalyse uitgevoerd en zijn initiatieven ontplooid om inwoners in het buitengebied weerbaar te maken. Naast voorlichting over veiligheid en criminaliteit, wordt ook nadrukkelijk gekeken naar het economisch perspectief en vitaliteit.

Lees ook

Dik vierhonderd deelnemers aan Oostermaetloop in Lettele

LETTELE – De Oostermaetloop in Lettele, onderdeel van het Sallands Cross Circuit, trok afgelopen zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.