Certificaat voor aanpak criminaliteit in buitengebied

REGIO – Met de aanpak ‘Veilig Buitengebied’ werken gemeenten en organisaties in Deventer, Olst-Wijhe en Raalte integraal samen aan de veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied. KIWA certificering heeft deze samenwerking nu ‘beloond’ met het certificaat voor de aanpak Veilig Buitengebied. De veiligheid van het buitengebied in Nederland staat onder druk door toename van criminele activiteiten. Er is sprake van diefstal van diesel, koperen spuitkoppen en kostbare landbouwmachines. Ook worden er steeds vaker hennepkwekerijen en xtc-labs aangetroffen. Soms met (gedwongen) medewerking van de eigenaar. De buitengebieden zijn ook in trek voor het dumpen van chemisch afval en drugsafval. Met het project Veilig Buitengebied maken publieke en private partijen afspraken over de aanpak van criminaliteit: de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, plaatselijke belangen, bedrijven, politie, brandweer, LTO, Omgevingsdienst, provincie, waterschap, natuur- en landschapsorganisaties en de erfcoaches. Het afgelopen jaar is de samenwerking opgezet, is de probleemanalyse uitgevoerd en zijn initiatieven ontplooid om inwoners in het buitengebied weerbaar te maken. Naast voorlichting over veiligheid en criminaliteit, wordt ook nadrukkelijk gekeken naar het economisch perspectief en vitaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.