CDA Olst-Wijhe roept landelijk CDA op in actie te komen voor gemeenten

OLST/WIJHE – De CDA-fractie van Olst-Wijhe heeft het landelijke CDA in een brandbrief opgeroepen in actie te komen voor de gemeenten. Die zitten, vooral in het sociale beleid, diep in de financiële problemen.

“Deze problemen zijn al langer bekend, maar nu heeft de Eerste Kamer onlangs uitgesproken er spijt van te hebben, dat in 2015 sociaal beleid is uitbesteed aan gemeenten”, zo laat het CDA Olst-Wijhe weten. “Daarom moet het CDA landelijk een oplossing bieden voor de chronische tekorten, veroorzaakt doordat het rijk jaarlijks via het Gemeentefonds te weinig betaalt. In de formatiebesprekingen moet dit worden geregeld. Niet alleen de CDA-fractie, maar de hele gemeentelijke politiek wordt ernstig belemmerd door dit geldtekort. Het lokale bestuur kan zijn taak niet goed uitvoeren en staat daardoor onder grote druk. Het probleem is zes jaar geleden nog eens fors gegroeid toen het rijk bij decentralisatie van jeugdzorg, WMO en participatie ook een korting toepaste. Omdat gemeenten het goedkoper zouden kunnen doen. Maar dat pakte in veel gemeenten anders uit.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.