BurgerBelangen biedt zomerprogramma over lokale politiek

HEINO – BurgerBelangen biedt inwoners van de gemeente Raalte deze zomer een interactief programma rond actuele onderwerpen aan. Ditmaal geen colleges over politieke stromingen of het huis van Thorbecke, maar inzoomen op herkenbare onderwerpen uit de eigen gemeente.

Op een ontspannen manier maken de deelnemers kennis met een tiental onderdelen van de gemeentepolitiek. En uiteraard is er ruimte om met elkaar en de fractie in gesprek te gaan. De eerste bijeenkomst is woensdag 12 mei en het programma loopt door tot en met 22 september. Elk onderwerp beslaat telkens twee opvolgende woensdagavonden. Tijdens de eerste avond wordt algemene kennis aangereikt; de tweede avond wordt ingegaan op de lokale situatie, met als kernvragen: wat kan (en wil) de gemeente Raalte en wat zou de deelnemer doen. Intekenen voor deelname kan per ‘duo-avonden’. Je kiest dus zelf aan welke onderwerpen je meedoet. Het programma is zowel bedoeld voor inwoners die belangstelling hebben voor gemeentepolitiek in het algemeen als voor mensen met interesse voor specifieke onderdelen.
Aan de orde komen onder andere de volgende thema’s: het vergrootglas op de gemeentekas; is eigen schuld, altijd dikke bult?; N35: feiten en fabels; Salland, wâh mooi, maar hoe houden we dat zo; zorgen óver óf zorgen vóór de zorg; hoe gaat Raalte het klimaat redden?; de Nota Huisvesting of echte woonkansen en laat Raalte kinderen in de kou staan? De laatste twee onderwerpen worden ingevuld op basis van vragen van de deelnemers en de actualiteit van dat moment. Per onderwerp kunnen maximaal zes personen deelnemen. Dit kan wijzigen, afhankelijk van coronabeperkingen of versoepelingen. Richtlijnen van het RIVM zijn leidend. Deelname is gratis. Aanvang 19.30 uur. Eindtijd: 21.30 uur.
Interesse? Mail naar fractie@Burgerbelangenraalte.nl of stuur een PB via facebook of Instagram. Het volledige programma is te vinden op staging2.burgerbelangenraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.