Home / Sallandcentraal / Boek over Den Aalshorst in Dalfsen verschenen

Boek over Den Aalshorst in Dalfsen verschenen

ZWOLLE – De Zwolse historicus Jan ten Hove heeft een boek geschreven over landgoed Den Aalshorst in Dalfsen. Dit is een van de best bewaarde buitenplaatsen in Overijssel. Het huidige huis Den Aalshorst bestaat driehonderd jaar. Om dat te vieren, dook Ten Hove in de geschiedenis van de buitenplaats. Van het prille begin als boerenerf in de middeleeuwen tot de huidige tijd; het boek ‘Den Aalshorst – Levensverhaal van een landgoed’ legt het allemaal vast. “Een levend geschiedenisboek”, zo wordt Den Aalshorst dan ook omschreven. De sporen van het verleden zijn nog overal tastbaar aanwezig. Ten Hove heeft al vele publicaties op zijn naam staan. In 2018 won hij de Ithakaprijs voor zijn boek ‘Arnichem, buitenplaats aan de Vecht’. Het boek over Den Aalshorst is 424 pagina’s dik. Het bevat diverse illustraties in kleur en in zwart-wit. Het gebonden boek kost 37,50 euro. ISBN 978 94 6262 287 6.

Lees ook

Dik vierhonderd deelnemers aan Oostermaetloop in Lettele

LETTELE – De Oostermaetloop in Lettele, onderdeel van het Sallands Cross Circuit, trok afgelopen zaterdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.