Beeldentuin bij Het Nijenhuis weer geopend

HEINO/WIJHE – Nu het kabinet heeft aangekondigd dat de doorstroomlocaties buiten weer open mogen, gaat ook de beeldentuin bij Kasteel het Nijenhuis tussen Heino en Wijhe met ingang van woensdag 19 mei weer open.

Rond het kasteel, een van de best bewaarde havezaten van Overijssel, ligt een beeldentuin van 4,5 hectare. Tot 1984 werd Kasteel het Nijenhuis (waarvan de eerste vermelding dateert van 1382) bewoond door Dirk Hannema (1895 – 1984). Zijn verzameling vormt de basis van Museum de Fundatie Zwolle en Heino/Wijhe. De beeldentuin rond het kasteel bestaat uit siertuinen afgewisseld met bossen. Hier worden ruim honderd beelden uit de collecties van Museum de Fundatie, Museum Beelden aan Zee en Provincie Overijssel tentoongesteld. Tussen de bomen en op de gazons zijn sculpturen te zien van de laat achttiende eeuw tot nu; werken van kunstenaars als Ossip Zadkine, Charlotte van Pallandt, Tom Claassen, de Zhou Brothers, Eugene Dodeigne, Dora Dolz en Ronald A. Westerhuis.
Het kasteel, waar normaal gesproken wisselende tentoonstellingen en collecties worden getoond, blijft vooralsnog gesloten. In de beeldentuin gelden de regels uit het museumprotocol, om voor iedereen het bezoek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Tickets kunnen, tegen een gereduceerd tarief, gereserveerd worden via museumdefundatie.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.