Antoon en Marietje van Dartel 60 jaar getrouwd

RAALTE – Antoon en Marietje Van Dartel-Broeks uit Raalte vierden recentelijk hun 60-jarig huwelijk. Locoburgemeester Jacques van Loevezijn ging even op bezoek.

Antoon (86) groeide op in een gezin met vijf kinderen op een boerderij op de Boerhaar. Na zijn schooltijd werkte hij bij verschillende boeren en later nam hij de boerderij van zijn ouders over. Daarnaast werkte hij enkele dagen per week elders. Marietje (85) groeide op op een boerderij op de Elshof. Ze komt uit een gezin met zes kinderen. Na de lagere school ging ze in betrekking bij verschillende gezinnen in Raalte.
De twee leerden elkaar kennen op Jennegiesmarkt (tijdens de meikermis) in Raalte. Op 23 mei 1961 trouwden ze voor de wet en een dag later voor de kerk. Ze gingen wonen op het ouderlijk huis van Antoon. De twee kregen vier kinderen en zijn inmiddels grootouders van zes kleinkinderen.
Na vele jaren met plezier op de boerderij te hebben gewoond, verhuisden ze in 2005 naar Raalte, waar ze nu genieten van de kinderen, kleinkinderen en de gezellige buurt. Antoon is nog altijd druk met de tuin én vooral de groentetuin. Hij voorziet kinderen en buurt van verse groente. Antoon kaart ook graag. Marietje gaat regelmatig even naar de markt. Ook speelt ze graag rummikub met de buren. De koffie staat altijd klaar, de twee houden erg van gezelligheid.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.