5x ideeën voor teambuilding op het werk

  (Ingezonden mededeling)

   We hebben het afgelopen jaar behoorlijk moeten afzien op sociaal gebied. We konden veel minder op kantoor werken en ook in ons privéleven was er weinig mogelijk. Nu we met de versoepelingen in zicht weer meer naar kantoor kunnen kan het handig zijn om wat extra aandacht aan de teamspirit op de werkvloer te werken. In dit artikel lees je hoe je dit doet!

   Met z’n allen lunchen

  Dit klinkt misschien niet als een hele bijzondere teambuildingactiviteit, maar het is een erg goed idee om met het hele team te lunchen. Dit hoeft natuurlijk niet iedere dag, maar bijvoorbeeld één of twee keer gezamenlijk aan tafel eten kan de teamspirit aardig vergroten. Tijdens de lunchpauze heb je tijd om even echt in gesprek te gaan, wat niet het geval is wanneer je af en toe wat tegen je collega zegt tussen je werktaken door. Maak het extra leuk door dan ook iets te bestellen of af te halen.

  Organiseer een wandeling

  Tijdens de pandemie zijn veel mensen aan het wandelen geslagen. Daardoor is de kans groot dat veel mensen hier wel voor in zullen zijn. Het is ook nog eens gezond om even lekker in de buitenlucht te zijn, vooral als je als team vooral in een kantoor aan het werk bent. Maak er een echte activiteit van door bijvoorbeeld een spelelement erin te verwerken, zoals een letterspel of schattenjacht. Je kunt dan tassen bedrukken met het bedrijfslogo en hier drinken en wat te eten in stoppen en dit vervolgens uitdelen voor onderweg. Is gewoon wandelen je niet spannend genoeg? Je kunt daarnaast kiezen voor een geo-cacheroute of een culinaire route in de binnenstad. Veel restaurants hebben zich tijdens de pandemie aangesloten bij zo’n route. Dan steun je de lokale ondernemers ook nog!

  Sporten op de werkvloer

  Mensen hebben het afgelopen jaar weinig kunnen sporten en het kan een goed idee zijn om op het werk de gelegenheid te creëren om bijvoorbeeld één of twee uur per week te sporten. Hoewel de sportscholen weer opengaan, zullen veel werknemers het een welkome verrassing vinden wanneer hier op het werk de mogelijkheid toe wordt gecreëerd. Door corona kunnen namelijk veel gezinnen nog steeds erg moeilijk hun werk- en privétijd moeilijk verdelen. Sporten met collega’s zal voor een goede teamspirit zorgen doordat ze even echt iets samen doen. Daarnaast zorgt het er ook nog voor dat het personeel erna weer vitaler en gemotiveerder aan het werk kan gaan.

  Doe een escape room

  Met je collega’s een escape room oplossen is de ultieme vorm van teambuilding; je moet samen opdrachten en puzzels oplossen om uit de kamer zien te komen. Naast dat je sociaal bezig bent draagt het ook nog bij aan de samenwerkingskwaliteiten van het personeel. Je kunt voor de zekerheid mondkapjes met logo laten maken zodat het personeel deze tijdens de activiteit kan dragen. Niet iedereen zal zich door corona fijn voelen bij zo’n groepsopdracht. Staan veel mensen in het bedrijf er zo in? Je kunt dan kiezen voor een digitale variant. Op internet zijn veel digitale escape rooms te vinden. Dit is een extra uitdaging om samen online de opdracht te volbrengen.

  Plan een DISC-training

  Wanneer je ervoor wil zorgen dat het personeel elkaar echt goed leert kennen kun je een DISC-training organiseren. Dit is een training die gebaseerd is op een analyse van de persoonlijkheden van je personeel. Zo kun je een grondig inzicht in jezelf en je personeel krijgen. Tijdens de training worden de verschillende persoonlijkheidsstijlen uitgelegd en worden er verschillende werkvormen uitgeprobeerd om zo te laten zien hoe de verschillende stijlen werken en hoe je ze op de werkvloer kunt benutten. Veel organisaties die zo’n training verzorgen geven na afloop ook een certificaat of persoonlijk boekje met daarin het hele profiel van de werknemer. Dé manier om elkaar te leren kennen!

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.