Webinar Eetbaar Olst-Wijhe over Stichting Hoopheggen

OLST – Op maandag 19 april vindt het maandelijkse webinar van Eetbaar Olst-Wijhe plaats. Ditmaal handelt dat over het werk van Stichting Hoopheggen in Olst.

Het gezicht achter die stichting is landschapsarchitect Jantine Schinkelshoek; zij is degene die deze avond als spreker optreedt. Daarbij vertelt ze over het waarom en hoe van haar inzet, die er simpelweg op neer komt dat ze met zoveel mogelijk anderen op zoveel mogelijk plekken zoveel mogelijk heggen aanplant. En dat betekent voor de twee jaar dat de stichting bestaat in totaal 10 kilometer nieuwe heg. Al deze heggen helpen bij de verbetering van landschap en biodiversiteit. Wie zich bij de stichting aanmeldt als grondeigenaar, krijgt een beplantingsadvies. Het gaat om gemengde heggen van een heel palet aan soorten en niet alleen de overbekende meidoorn of laurierkers. De stichting kan dankzij donaties ook financieel bijdragen en helpt mee met de aanplant. Wie dit werk wil steunen kan meedoen met de aanplant, geld doneren voor plantmateriaal, of een plantlocatie aanbieden van minimaal 250 meter lengte.
Aanmelden voor het webinar is noodzakelijk: bit.ly/WebHeg19-4. Deelname (via Zoom) is gratis. Het webinar duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Nadere informatie op online platform op halloijsseldal.nl. Voor meer info mail naar eetbaarolstwijhe@gmail.com.