Voorlopig streep door plannen Boerderij Strunk

RAALTE – Er is voorlopig een streep gezet door de ambitieuze plannen om van Boerderij Strunk een multifunctionele accommodatie te maken. De projectleiding heeft de handdoek in de ring gegooid. “In de afgelopen weken is gebleken dat, financiële, bouwtechnische, en organisatorische zaken onvoldoende geborgd zijn om verantwoord verder te gaan met dit ambitieuze project”, zo laat de gemeente weten. Het Raalter college denkt na over een eventuele doorstart.

Eerder dit jaar had de gemeente nog besloten om een eenmalige subsidie van 676.154 euro toe te kennen aan Boerderij Strunk. Het was de bedoeling om er een nieuwe schuur bij te zetten die dienst zou gaan doen als multifunctionele accommodatie. Ook moest het interieur van het huidige pand nog worden aangepakt; de restauratie van de buitenkant was al afgerond.
Het was de bedoeling om van Boerderij Strunk een kulturhusvoorziening te maken, oftewel een multifunctionele accommodatie. Er waren overleggen gaande met het Zelfregiecentrum en Stichting Evenmens. Verder zou ook het Sallandhuis (met leer/werktrajecten voor jongeren van 16 tot en met 27 jaar) er een plek voor dagbesteding krijgen. Ook Kindcentrum De Rode Bank wilde van de boerderij gebruik maken.
Projectleider Klaas Koekkoek bijt in een reactie in de Stentor van zich af. Volgens hem kwam de gemeente afspraken niet na en was er geen chemie tussen de projectgroep en het gemeentehuis. Wie daarvoor verantwoordelijk was, laat hij in het midden. Maar dat is niet het enige. Voor het project moest nog bijna drie ton aan subsidies gevonden worden. Dat bleek te hoog gegrepen. “Het werd mij vrij snel duidelijk. Zowel bouwtechnisch als financieel is het plan onder deze omstandigheden niet haalbaar”, zo zegt Koekkoek in de Stentor. “Het zou nooit een totaal dekkend project worden zonder dat ik een uitgebreid aanvullend budget aan de raad moest vragen. Ik wil dat niet voor mijn rekening nemen.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.