VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers in Olst-Wijhe

OLST – VluchtelingenWerk is op zoek naar extra vrijwilligers in de gemeente Olst-Wijhe. De organisatie is de officiële partner van de gemeente bij het wegwijs maken van voormalige vluchtelingen in het labyrint van Nederlandse regels, gewoonten en rechten. De vrijwilligers ondersteunen een voortdurend wisselende groep van nieuwkomers. Dat gebeurt op praktische wijze, bijvoorbeeld door mensen wegwijs te maken in hun woonomgeving en uit te leggen welke instanties voor hen klaar staan. De vrijwilligers zorgen ervoor dat statushouders worden aangemeld bij een zorgverzekeraar, energieleverancier, huisarts en andere instanties waar iedereen mee te maken krijgt die in Nederland woont. Er is ook vrijwilligerswerk voor degenen die zich thuis voelen in een kantooromgeving. Bijvoorbeeld tijdens het spreekuur van VluchtelingenWerk in het Holstohus in Olst, normaal op basis van inloop, maar in coronatijd op afspraak. Heel specifiek is de taak voor vrijwilligers die helpen bij gezinshereniging van statushouders die al in Olst, Marle, Welsum, Wesepe of Wijhe wonen. Wie goed overweg kan met procedures en formulieren, kan daarbij helpen. Kijk voor meer informatie op staging2.vluchtelingenwerk.nl. Aanmelding via olstwijhe@vluchtelingenwerk.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.