Home / Sallandcentraal / Vier documentaires over Haarle in oorlogstijd op tv

Vier documentaires over Haarle in oorlogstijd op tv

HAARLE – HOI Media, de lokale omroep van Hellendoorn, zendt op vrijdag 9 april een twee uur durend programma uit over de oorlogsgeschiedenis van Haarle. Het gaat om vier unieke documentaires over de lokale geschiedenis: ‘1800 dagen oorlog’; ‘Sporen in de Haarlese bodem’; ‘Wat gebeurde er op 9 april 1945’ (de Bevrijdingsdag van Haarle) en ‘Wakker worden, het is oorlog’. De inhoud is samengesteld door Haarlenaren Willy Wolterink en Henk Vloedgraven. Verschillende families uit het dorp verleenden er hun medewerking aan. De documentaires zijn gemaakt in het kader van 75 jaar Vrijheid. Het hele programma voor Haarle moest vorig jaar worden afgelast in verband met het coronavirus. Ook dit jaar zit het er voorlopig nog niet in. Daarom is besloten de documentaires via HOI Media uit te zenden. De uitzending begint om 19.00 uur. HOI tv is te ontvangen via Ziggokanaal 42 en KPN glasvezel kanaal 1325. Herhalingen worden van zaterdag tot en met donderdag uitgezonden. Uitzending gemist: www.hoimedia.com/uitzending-gemist/. Ook op de computer/laptop of telefoon zijn de films te zien: www.hoimedia.com.

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.