Uitleendienst voor zorgtechnologie van start

DEVENTER/SCHALKHAAR – De uitleendienst ‘Leen je Robot op Maat’ is vorige week van start gegaan. Een deel van de producten is inmiddels ook al te leen, zoals een slaaprobot, beeldbellen en interactieve spellen.

De uitleendienst is bedoeld voor medewerkers van de aangesloten zorgorganisaties, hun cliënten en mantelzorgers. Op dit moment gaat het om de volgende organisaties: Zorggroep Solis, De Parabool, Carinova, Ludgerus, Ontzorgd Wonen, Dimence, Zorggroep Apeldoorn, Sensire, Humanitas, ‘t Dijkhuis en ZGR.
Het idee voor de uitleendienst is ontstaan na onderzoek uit 2019 onder vijfhonderd zorgmedewerkers door Hogeschool Saxion in samenwerking met Technologie voor Warme Zorg. Het doel van het onderzoek was achterhalen hoe zorgmedewerkers tegenover technologie staan en wat zij nodig hebben om die beter in te kunnen zetten. Vervolgonderzoek wees uit dat het opzetten van een uitleendienst een gewenst middel is om laagdrempelig kennis te maken met zorgtechnologie.
De uitleendienst Leen je Robot op Maat voorziet in deze behoefte. Het werkt echter anders dan een bibliotheek. Op de locatie van Leen je Robot op Maat, de Parabool in Schalkhaar, kan een zorgtechnologie alleen afgehaald worden na online reservering. Op de website staging2.technologievoorwarmezorg.nl/uitleendienst-robot-op-maat/ staan alle zorgtechnologieën op een rij. Zit er iets tussen dat je graag wilt proberen en zit deze in de uitleendienst? Dan reserveer je het online. Na goedkeuring wordt de reservering klaargezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.