Topdrukte bij campermakelaar Salland door corona

WIJHE – Oud-pontbaas Bert Keukenkamp uit Wijhe draait overuren met zijn nieuwe passie: hij is campermakelaar in Salland en Twente.

Een vakantie naar een buitenlandse bestemming zit er vanwege het hardnekkige coronavirus voorlopig niet in. Voor wie toch lekker weg wil, is een camper de ideale uitkomst. Het is een van de redenen dat de campers niet aan zijn te slepen bij campermakelaar Bert Keukenkamp (56) uit Wijhe. De voormalige pontbaas is nog maar net begonnen in dit unieke beroep, maar kan nu al spreken van een groot succes. “Het plezier dat ik haal uit tevreden kopers en verkopers is het mooiste dat er is”, vertelt een trotse Keukenkamp.
Keukenkamp was toe aan een nieuwe uitdaging nadat hij in 2018 zijn veerpont in Wijhe verkocht. In de zomer van 2020 begon hij als campermakelaar. De ondernemer sloot zich aan bij het landelijke camperplatform campermakelaar.nl en is rayonhoofd van de gebieden Salland en Twente.
Keukenkamp bemiddelt tussen kopers en verkopers van een camper. Wie zijn of haar camper veilig en vertrouwd wil verkopen is bij Keukenkamp aan het juiste adres. Hij maakt een uitgebreide fotoreportage. Het voertuig komt vervolgens met een mooie tekst op de vaak bezochte website campermakelaar.nl en op verschillende andere verkoopsites. “Ik vraag welke prijs iemand wil hebben voor de camper en ga dan aan de slag om een nieuwe eigenaar te vinden. Als ik het voertuig niet verkoop, heeft de eigenaar ook geen kosten. No cure, no pay, heet dat.”

Ultieme vrijheid

Het succes overtreft al zijn verwachtingen. “De meeste campers zijn zo weg. Je ziet dat mensen de behoefte hebben aan een camper om nergens van afhankelijk te zijn. Het is de ultieme vrijheid. Wat is dan mooier dan je eigen vakantiehuis op wielen.” Inmiddels heeft Keukenkamp een hal met campers in bemiddeling voor bezichtigingen aan de Acacialaan in Raalte achter de benzinepomp van Shell. “Regelmatig komen nieuwsgierigen spontaan kijken. Al meerdere keren leverde dat een trotse nieuwe eigenaar van een camper op.”
Intussen gaat de zoektocht naar nieuwe campers om in bemiddeling te nemen door. Dat valt niet mee nu de vraag enorm is. “Ik ben altijd op zoek naar mooie campers om koper en verkoper weer blij te maken. Want laten we eerlijk zijn: daar draait het toch uiteindelijk om?”

Ook een camper kopen of verkopen? Ga naar campermakelaar.nl, bel Bert Keukenkamp via 06 30 98 90 42 of mail naar bkeukenkamp@campermakelaar.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.