Tommie’s Bike Team fietst voor Ronald McDonald Huis

REGIO – Tommie’s Bike Team uit Wijhe en omgeving doet op zaterdag 26 en zondag 27 juni mee aan de HomeRide van de Ronald McDonald Huizen. De tien leden van het team fietsen in estafettevorm 500 kilometer in 24 uur. Daarbij laten ze zich sponsoren. Ook diverse anderen helpen mee in de begeleiding. De opbrengst is voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle.“Ik heb anderhalf jaar geleden zelf twee weken gebruik mogen maken van het Ronald McDonald Huis in Groningen”, vertelt initiatiefnemer Robin Hofstede. “Mijn dochtertje Liva van 5 jaar lag twee weken in het UMCG. In deze twee weken kwamen de dokters er achter dat ze een auto-immuunziekte heeft en is ze meteen behandeld. Ik heb zelf kunnen ondervinden hoe fijn het is om dicht bij je kind te zijn tijdens de behandelingen in het ziekenhuis. Elke dag heen en weer rijden is een flinke opgave voor ouders. Zowel financieel als mentaal is dit pittig. Vooral voor de kinderen is het fijn dat de ouders en broertjes/zusjes dicht bij ze kunnen zijn. Dit voelt vertrouwd en veilig en geeft op heel veel momenten afleiding.”Daarom wilde Robin Hofstede een bijdrage leveren aan de Ronald McDonald Huizen en richtte hij Tommie’s Bike Team op dat bestaat uit vrienden, kennissen en familieleden. “De naam ‘Tommie’s Bike Team’ is afgeleid van Tommie, het knuffeltje van Stichting Lef. Deze stichting zorgt voor gezinnen in gemeente Raalte die het moeilijk hebben als gevolg van kanker of de ongeneeslijke ziekte van een van de kinderen of andere directe gezinsleden. Tommie van Tom staat symbool voor het leven. Iets om aan vast te houden wanneer het zwaar wordt om alleen te dragen. Wanneer de woorden niet meer gevonden worden…”Doneren is mogelijk via homeride.nl/nl/doneer/homerider/18162. Sponsor worden? Mail dan naar tommiesbiketeam@gmail.com.Op de foto: Robin Hofstede en Kristel Klink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.