Toch nog programma rondom Koningsdag in Wijhe

WIJHE – Het Verenigd Comité Wijhe heeft ondanks alle coronabeperkingen toch een programma rond Koningsdag samengesteld. Zo is er een online pubquiz, krijgen jonge kinderen een Koningsdagpakket en is er weer een fietspuzzel- en wandeltocht.

Op maandagavond 26 april staat de Wijhese Koningsnacht Pubquiz op het programma. Deelnemers (individueel of met een team) kunnen zich tot en met vrijdag 23 april inschrijven via pubquizwijhe@gmail.com. Geef daarbij de teamnaam, de naam van de teamcaptain, adres en telefoonnummer door. Deelnemers ontvangen bovendien een partypakket met onder andere wedstrijdformulieren en een lot voor de loterij. Deelname kost 10 euro per team. Het partypakket kan op zaterdag 24 april worden opgehaald bij De Slinger.
Bovendien is er voor de kinderen van de basisscholen (tot en met groep vier) een speciaal Koningsdagpakket met een kleurplaat, een formulier voor de kroontjestelwedstrijd en stoepkrijt. Dat pakket wordt verspreid op de scholen. Kinderen die op het speciaal basisonderwijs zitten kunnen contact opnemen met Elferink Mode, tel. 0570-521253, zodat ook zij een Koningspakketje kunnen ophalen. Ook voor de bewoners van het Weijtendaal is er een activiteit. Zij maken kans op prijsjes met een woordzoeker-puzzel (die ligt klaar bij de receptie)
Daarnaast is er nog een fietspuzzel- en wandeltocht. De route ligt vanaf vrijdag 23 april bij DA-Bourquin. De oplossingen kunnen tot en met maandag 3 mei ingeleverd worden. De deelnemers krijgen dus om de drukte te spreiden meerdere dagen de tijd om de route te fietsen/wandelen, maar een beetje spoed kan goed uitpakken. Voor de eerste 76 formulieren die na 27 april ingeleverd worden, ligt namelijk een vrijheidspakket klaar.
Op Koningsdag, dinsdag 27 april, luiden tussen 7.00 en 7.15 uur de klokken. Iedereen wordt opgeroepen om de vlag uit te hangen. Om 7.30 uur begint een rondgang door het dorp. Om 9.55 uur luiden de klokken opnieuw. Om 10.00 uur volgt een gezamenlijk Wilhelmus. De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) roept alle kinderen op om vanaf 10.00 uur lekker buiten te gaan spelen. Op de stoep, in de tuin, in de speeltuin of in de buurt.
Via de website en de social mediakanalen van de gemeente Olst-Wijhe is een opname te zien burgemeester Ton Strien.
Zie verder staging2.verenigdcomitewijhe.nl, facebook en instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.