SP zaterdag met Tweede Kamerlid langs de deuren in Raalte-Noord

RAALTE – De SP-afdeling Raalte houdt op zaterdag 1 mei, de Dag van de Arbeid, een zogenaamde klopactie. SP’ers uit de hele regio Overijssel gaan in Raalte-Noord langs de deuren om met mensen in gesprek te gaan over hun buurt. Ook SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman is erbij.

Het bekende kloppen (langs de deuren gaan) zit in het SP-DNA. Jan Marijnissen wist met deze manier van werken heel Oss te organiseren. Zo is de SP bekend geworden. “Door regelmatig de buurten in te gaan, ook buiten verkiezingstijd om, komen we er achter wat er in de wijken speelt en wat mensen op maatschappelijk vlak bezig houdt”, vertelt Lenka Pitrmanova, voorzitter SP Raalte en Olst-Wijhe. “Soms is er onvrede of zorg over een bepaald onderwerp en helpen we buurtbewoners zich te organiseren. Samen met hen voert SP dan actie voor verbetering of verandering. Dat is geen gemakkelijke taak, maar dat is voor ons wél het belangrijkste onderdeel van de politiek, waar SP’ers in geloven.” Ze vervolgt: “We kijken trots terug op het werk van de afgelopen twee jaar. De acties zoals ‘Ceintuurbaan is geen racebaan’, de actie voor beter groenonderhoud in Olst en de actie met de huurders bij SallandWonen tegen huurverhoging: ‘0% huurverhoging is genoeg’ zijn voorbeelden van het lokale SP-werk.”“Dat dit jaar de huur in de sociale sector niet omhoog gaat, is mede te danken aan de intensieve SP-campagne die lokaal tot verschillende acties leidde”, zegt Sandra Beckerman.De klopactie start op NS-station Raalte en de SP gaat vervolgens met tweetallen, geheel coronaproof Raalte-Noord in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.